Наближається потужна магнітна буря: скільки триватиме

Сьогодні, 3 жовтня, ближче до вечора Землю накриє магнітна буря, яка триватиме декілька днів і оцінюється у 7 балів.

Про це повідомляє Акцент з посиланням на meteoagent.

Так, сьогодні, 3 жовтня, сонячна активність оцінюється в 5 балів (K-INDEX 5 (high)), однак вже завтра, 4 жовтня, коливання досягнуть 7-ми балів K-INDEX 7 (high).

5 жовтня сонячна активність триматиметься на високому рівні і лише 6 жовтня поступово піде на спад. Зменшення активності варто очікувати 7 жовтня.

Магнітні бурі — це геофізичне явище, яке виникає через взаємодію сонячного вітру з магнітним полем Землі. Під час спалахів на Сонці в космос викидаються величезні потоки заряджених частинок, які можуть досягати Землі через декілька днів. Коли ці потоки взаємодіють з магнітосферою, виникає нестабільність, що проявляється як магнітні бурі.

Для здоров’я людини магнітні бурі можуть бути потенційно шкідливими. Найбільший вплив вони мають на людей з хронічними захворюваннями, зокрема серцево-судинними. Під час магнітних бур може підвищуватися артеріальний тиск, частішає пульс, збільшується ризик інсультів та інфарктів. Люди можуть відчувати головний біль, запаморочення, слабкість і підвищену дратівливість.

Магнітні бурі також можуть впливати на нервову систему, викликаючи відчуття тривоги, порушення сну та загальне зниження самопочуття. Особливо чутливі до цього явища метеозалежні люди та люди похилого віку.

Подписывайтесь на Акцент в

Share this post

нет
scroll to top