За прикладом Львова у Запоріжжі безкоштовно облаштовують місця поховання військових. ФОТО. ВІДЕО

З цього року родини загиблих військових мають можливість безкоштовно привести до ладу місця поховання захисників на запорізьких кладовищах. Ініціатива належить депутату Запорізької міської ради від «Європейської Солідарності» Євгену Мусійченку — роботи проводяться коштом його підприємства.

За пів року у Запоріжжі на Капустяному кладовищі приведено до ладу понад 30 місць поховання загиблих військових. Лише за вчора, 2 жовтня, облаштовано 8 місць.

у Запоріжжі безкоштовно облаштовують місця поховання військових

В якості прикладу Євген Мусійченко з командою взяли досвід Львова.

«Родини загиблих захисників мають отримувати особливу підтримку. Після того, як я побачив місця поховання військових у Львові, виникла ідея так само облаштувати місця поховання воїнів у Запоріжжі. Ми це робимо безкоштовно, щоб після загибелі героя його родина не залишилася з горем та труднощами на самоті», — розповів Євген Мусійченко.

у Запоріжжі безкоштовно облаштовують місця поховання військових

У планах — привести до ладу всі місця поховань загиблих військових на кладовищах Запоріжжя, родини яких виявили бажання. Це робиться безкоштовно як для міського бюджету, так і для сімей полеглих захисників.

у Запоріжжі безкоштовно облаштовують місця поховання військових

«Це шана загиблим воїнам. Ми хочемо, щоб у Запоріжжі місця поховання військових були на гідному рівні. На жаль, нові заявки все поступають та поступають. Хочу запевнити, що родини загиблих не будуть покинуті», — наголосив Євген Мусійченко.

у Запоріжжі безкоштовно облаштовують місця поховання військових

Могили воїнів, які підприємство приводить до ладу, можуть стати частиною меморіалу. Родини загиблих військових виступили з ініціативою надати місцю поховання «Алеї загиблих захисників» на Капустяному кладовищі статусу «Меморіалу».

Читайте також: Підприємство запорізького депутата за власні кошти приведе до ладу місця поховання всіх загиблих воїнів

 

У мирні та воєнні часи залишаємося разом, бо лише так ми є сильнішими. Долучайтеся до телеграм каналу Форпост медіа.
Усі ми тут — https://t.me/forpost_zp

Share this post

нет
scroll to top