У запорізьких палацах культури показують виставки відомих українських фотографів

У запорізьких палацах культури показують виставки відомих українських фотографів

По 6 жовтня у Палацах культури «Хортицький» і «Заводський» проходять воєнні фотовиставки Костянтина та Влади Ліберових й Сергія Михальчука

У Запоріжжі проводять дві виставки в межах проєкту «Культура vs війна», які організувала асоціація «Дивись українське!».

ЦКП «Хортицький»

Виставка відомого в Україні та світі оператора-постановника та фотохудожника Сергія Михальчука, що є творчим віддзеркаленням трагічних фрагментів війни, відкрита у ПК «Хортицький» (тепер називається Центром культурних послуг — ЦКП). Про це повідомили на сторінці Центру культурних послуг Запоріжжя у фейсбуці.

Читайте також: Варіації на тему Ван Гога з українським присмаком — у Запоріжжі відкрили дивовижну виставку патріотичних картин-сіток (фото)

У доробку Сергія Михальчука близько 40 кінокартин, чотири з яких були номіновані на премію Оскар. Він є володарем «Срібного Ведмедя» Берлінського кінофестивалю та десятків світових нагород за кращу операторську роботу. Також Сергій є автором понад 10 персональних фотовиставок.

З початку повномасштабного вторгнення рф добровільно вступив до лав ЗСУ. «У нас крім автомата є ще камера. І ми можемо те зробити, що цю історію, цю війну запам`ятають», — вважає фотохудожник.

Виставка Сергія Михальчука відкрита у ЦКП “Хортицький” (просп. Інженера Преображенського, 15) з 9.00 до 20.00, по 6 жовтня. Вхід безкоштовний.

Поряд з ЦКП «Хортицький» просто неба також є локація виставки з серії «Плакати воєнного часу».

ЦКП “Заводський”

Фотовиставка військових фотографів-документалістів Костянтина та Влади Ліберових проходить у ЦКП «Заводський». Про це також повідомили на сторінці Центру культурних послуг Запоріжжя у фейсбуці.

Родина фотохудожників Ліберових з Одеси всього за декілька років стали одними з найбільш впізнаваних майстрами фотографії, мали тисячі учнів по всьому світу.

Після повномасштабного нападу рф Костянтин і Влада зосередились на військовій документалістиці. З перших днів вторгнення рф вони їздять у гарячі точки й фотографують війну в Україні.

Велика аудиторія у світі бачить війну в Україні через фотооб`єктив @libkos.

Їхні фото стають вірусними в соціальних мережах, їх публікують впливові ЗМІ – BBC, Welt, New York Times, Vogue, Forbes та інші.

Виставка військових фотографів документалістів Костянтина і Влади Ліберових є болісною, правдивою та щоденною роботою з метою розповісти світу правду про боротьбу героїчного українського народу за свою свободу та ідентичність.

«Якщо ти став документалістом, ти маєш все знімати, бо інакше навіть зі сторони ворога це може потім розглядатись, нібито цього ніколи не було», — вважають Костянтин і Влада Ліберови.

Виставка Костянтин і Влада Ліберових працює у ЦКП “Заводський” (вул. Павлокічкаська, 22) з 9.00 до 20.00 по 6 жовтня. Вхід вільний.

Ми писали, що 5 і 6 жовтня до 254-річчя нашого міста в Музеї архітектури Запоріжжя відбудеться показ вистави «Перепоvieдаки. Легенди Запоріжжя».

Джерело

Share this post

нет
scroll to top