У запорізьких школах почали годувати дітей молодших класів — хто платитиме за харчування

У запорізьких школах почали годувати дітей молодших класів - хто платитиме за харчування

В частині запорізьких шкіл, які працюють в змішаному форматі,  організували харчування в тестовому режимі — для кого це буде безкоштовно

Частина запорізьких шкіл в цьому році працює в змішаному форматі, тож знов постало питання харчування в школах.

Читайте також: Які ще школи у Запоріжжі перейдуть на змішаний формат навчання

У жовтні запорізьких дітей початкової школи почали годувати сніданками, але поки не у всіх закладах. Як поділилась одна з мам, дитині давали кашу, салат, бутерброд з сиром, кефір і фрукти. Десь проводили опитування, що діти хочуть на сніданок. Про це батьки розповідали в телеграм-каналі «Рятуємо освіту Запоріжжя».

Як повідомила сьогодні у своєму офіційному телеграм-каналі секретар Запорізької міської ради Регіна Харченко, в тестовому режимі харчування організовано в десяти школах. Далі буде більше, по черзі.

«Підписала договір між Запорізькою міською радою та Всесвітньою продовольчою програмою про реалізацію програми шкільного харчування в Україні. Відтепер ВПП компенсуватиме 50 відсотків від вартості кожної порції для учнів 1-4 класів протягом цього навчального року.

Всі зекономлені кошти міська влада спрямує на допомогу постраждалим від російських обстрілів та ліквідацію наслідків атак».

Договір стосується 71 закладу загальної середньої освіти, які працюють у змішаному форматі навчання та мають початкову школу.

У відео редакції «СІЧЕМО | pro ЗАПОРІЖЖЯ» Регіна Харченко розповідає, що міська влада забезпечить харчуванням у школах  не тільки дітей соціальних категорій, а всіх учнів 1-4 класів. Тобто, у цьому навчальному році запорізьких учнів 1-4 класів, які ходять в школу, будуть там годувати безкоштовно.

Нагадаємо

Україна створює програму гарантованого безоплатного харчування в школах для дітей із першого по четвертий клас. На реалізацію цієї ініціативи через субвенцію МОН передбачено 5,8 млрд грн. Про це Президент України Володимир Зеленський заявив  на початку вересня, коли був у Запоріжжі під час регіонального освітнього форуму «Створюємо майбутнє разом».

Ми писали, що у обласній владі роз’яснили, чи можуть запоріжці користуватись укриттями у школах.

Джерело

Share this post

нет
scroll to top