Армія Ізраїлю ліквідувала експерта з виробництва ракет для «Хезболли»

На початку цього тижня Армія оборони Ізраїлю (ЦАХАЛ) ліквідувала одного з керівників проекту угруповання «Хезболла» з виробництва високоточних керованих ракет.
Про це повідомляє РБК-Україна з посиланням на Telegram-канал ЦАХАЛ.

Військові вбили у районі Бейрута Махмуда Юсефа Анісі, удару було завдано з використанням розвідданих. Він був одним з лідерів кампанії «Хезболли» з виготовлення зброї у Лівані та важливим джерелом інформації про технологічні можливості у сфері виробництва зброї.
Анісі приєднався до угруповання більше 15 років тому і був експертом у галузі машинобудування, чим посилив розвиток стратегічної зброї терористів.

Військова операція Ізраїлю проти «Хезболли»
За останні місяці між Ізраїлем та Ліваном суттєво зросла інтенсивність бойових дій. Терористи «Хезболли» регулярно обстрілювали артилерією і ракетами північний Ізраїль, ЦАХАЛ у відповідь знищував об’єкти угруповання на півдні Лівану.
Наприкінці вересня ЦАХАЛ ударом по Бейруту знищила лідера «Хезболли» Хасана Насраллу. Це суттєво загострило ситуацію на Близькому Сході та призвело до «удару помсти» з боку Ірану.
1 жовтня ізраїльська армія розпочала обмежену військову операцію на території Лівану, завданням якої є знищення інфраструктури «Хезболли».
Начальник Генштабу Ізраїлю заявив, що терористам «Хезболли» не дозволять залишитися на півдні Лівану.
Чому Ізраїль проводить військову операцію в Лівані та яка її мета, — читайте в матеріалі РБК-Україна.
Термінові та важливі повідомлення про війну Росії проти України читайте на каналі РБК-Україна в Telegram.

Share this post

нет
scroll to top