Ексголова фінської військової розвідки очолив делегацію Європарламенту з питань України

У Європарламенті фінського депутата Пекку Товері обрали новим головою Комітету асоціації ЄС-Україна – ключового інструменту співробітництва між Європарламентом та Верховною Радою України.

Про це політик повідомив у соцмережі Х (Twitter), пише “Європейська правда”.

https://pbs.twimg.com/media/GP24imxbAAA1mPI?format=jpg&name=large

Після обрання депутат відзначив, що викликів на його новій посаді вистачає, та “на щастя, у парламенті є дуже широка підтримка підтримки України”.

“Якщо ми подивимося на попередню композицію Європарламенту, що підтримувала Україну, переважна більшість (депутатів) залишаються на такій же позиції. Тож я переконаний, що ми можемо розраховувати на таку підтримку й у майбутньому… Вся наша робота буде побудована на тому, чого потребує Україна. Це буде основою нашої роботи”, – заявив згодом депутат, відповідаючи на запитання кореспондента “Укрінформу“.

Він зауважив, що хотів би провести зустріч з українськими колегами з Верховної Ради якомога швидше, щоб визначити порядок денний двостороннього співробітництва.

У відповідь на уточнююче запитання журналістів щодо пріоритетів на посаді керівника профільного комітету ЄП по зв’язках з Україною, фінський депутат наголосив, що працюватиме не сам, а в складі великої групи однодумців, які підтримують Україну.

“Це енергетична безпека – адже зима наближається дуже швидко. Це військова підтримка, і те, що трапиться з нею після виборів в США. Навіть якщо Сполучені Штати після президентських виборів вирішать (її зменшити), ми маємо попіклуватися про це в Європі, заповнити нестачу, та продовжити підтримувати Україну”, – наголосив Товері.

Він окремо наголосив, що для України, як і для будь-якої країни, що перебуває у війні, ключовим питанням залишається збереження єдності суспільства та політичних сил.

Діяльність делегації зосереджена на тому, як ЄС може допомогти Україні перемогти у війні.

За словами євродепутата, така єдність є ключем для збереження свободи й незалежності України.

https://www.eurointegration.com.ua/news/2024/10/4/7195523/

Сообщение Ексголова фінської військової розвідки очолив делегацію Європарламенту з питань України появились сначала на Газета МИГ.

Share this post

нет
scroll to top