Збільшено перелік професій для навчання за ваучером

За повідомленням Запорізької служби зайнятості, в Україні розширили перелік професій, спеціальностей для навчання, за якими може бути виданий ваучер.

Тепер на вибір для навчання загалом є 155 професій та спеціальностей. Додались професії в сферах будівництва, енергетики, транспорту та медицини.

Зокрема, професії, необхідні для відновлення інфраструктурних об’єктів, житлового фонду та об’єктів енергетики:

* оператор дистанційно керованих апаратів;

* слюсар-електромонтажник;

* вогнетривник;

* пожежний-рятувальник;

* пекар;

* слюсар з ремонту дорожньо-будівельних машин;

* майстер монтажу систем відновлюваної енергетики;

* помічник машиніста електровоза, тепловоза;

* соціальний робітник, тощо.

– Ваучер на навчання – одна з тих державних програм, що допомагає підвищити кваліфікацію, здобути освіту за вищим рівнем, – розповідає директорка Запорізького обласного центру зайнятості Зінаїда Бойко. – Для тих, хто бажає вивчати іноземну мову, з’явилась можливість опанувати спеціальність «філологія (англійська мова)». А для підприємств металургійного виробництва ­– підготувати фахівців за спеціальністю «металургія».

– Наразі важливо вміти пристосовується до нових умов життя і, головне, відчувати себе потрібним і власній родині, і власній країні, вчитися і працювати задля загальної перемоги, – підкреслила посадовиця.

З оновленим переліком професій, спеціальностей, для навчання за якими може бути виданий ваучер, можна ознайомитись за посиланням.

Щоб отримати ваучер на навчання необхідно:

* обрати спеціальність, професію та місце навчання;

* подати заявку онлайн на сайті Державна служба зайнятості або звернутися до центру зайнятості із заявою та документами.

Документи до навчальних закладів можна подати протягом жовтня 2024 року.

Нагадуємо, що сьогодні сума ваучера не може перевищувати 30280 гривень. Якщо вартість навчання дорожча, то роботодавець або людина доплачує різницю самостійно.

Програма надання ваучерів на навчання є складовою проєкту Міністерства економіки України «Робота без бар’єрів», який реалізується на виконання Національної стратегії із створення безбар’єрного простору в Україні.

Детальніше про ваучери і як їх отримати — за посиланням.

Додаткову інформацію можна отримати в Contact-центрі ЗОЦЗ за номером телефону 0 800 33 67 28.

Сообщение Збільшено перелік професій для навчання за ваучером появились сначала на Газета МИГ.

Share this post

нет
scroll to top