Перевищення в кожному п’ятому дослідженні — як російські обстріли впливають на стан повітря в Запоріжжі

Перевищення в кожному п'ятому дослідженні - як російські обстріли впливають на стан повітря в Запоріжжі

Обстріли спричиняють пожежі, від чого фіксується забруднення в повітрі

Запоріжжя та область щодня потерпають від ворожих обстрілів. Окрім руйнувань інфраструктури, окупанти вбивають ще й українську екологію. Про те, як ворожі обстріли впливають на екологію Запоріжжя, розповів на брифінгу лікар відділу моніторингу та реагування на небезпеки Запорізького обласного центру контролю та профілактики хвороб МОЗ Євген Тулушев.

Читайте також: «Моє життя та покликання» — рятувальник ДСНС із Запоріжжя мріяв допомагати людям з дитинства

З атаками окупантів кількість шкідливих речовин у повітря нашого міста зростає в десятки разів.

«Стан атмосферного повітря в Запоріжжі незадовільний. Наші лабораторні дослідження показують перевищення забруднюючих речовин, таких як пил, сірководень, формальдегід, фенол та багато інших. Перевищення фіксують майже в кожному п’ятому дослідженні», — розповів Євген Тулушев.

Через російські обстріли виникають пожежі та перебої з електрикою. Через це велика кількість населення та бізнесів змушена користуватися генераторами.

«Більше шкоди завдають пожежі, які часто виникають після вибухів. Досить суттєво додає відключення електроенергії, особливо в центрі міста — через кожні декілька метрів працюють генератори. Один генератор викидає у 100 разів більше, ніж звичайний автомобіль», — зазначив лікар.

Ми писали, що генератори також шкодять людям через шумове забруднення. Через гучний шум в організмі виробляються гормони стресу — адреналін, кортизол та норадреналін.

Раніше ми також розповідали, що за перше півріччя кількість пожеж збільшилася майже утричі. З січня по червень 2024 року у Запоріжжі сталось 416 пожеж на відкритих територіях. За аналогічний період 2023 року таких пожеж було 163. Велика кількість пожеж пов’язана як раз через російські обстріли.

Джерело

Share this post

нет
scroll to top