Вершковий суп з фрикадельками і грибами: простий рецепт смачнючої ситної страви

Суп з фрикадельками — ситна перша страва, яка готується досить швидко. А зробити суп ще смачнішим та наваристим можна, додавши рис, гриби та вершковий сир.
Про те, як готувати вершковий суп з фрикадельками, розповідає РБК-Україна (проєкт Styler), з посиланням на кулінарний Telegram-канал «рецепти від mil_alexx».

Що потрібно для вершкового супу з фрикадельками
Для того, щоб приготувати вершковий суп з фрикадельками, потрібні ці продукти:
вода — 2 л;
олія — 3 ст. л.;
курячий фарш — 400 г;
рис — 3 ст. л.;
гриби — 200-250 г;
кукурудза — 250 г;
морква — 150 г;
картопля — 450-500 г;
цибуля — 250 г;
плавлений сирок — 1 пачка;
вершковий сир — 120 г;
зелень — пучок;
сіль — до смаку;
перець — до смаку.
Як готувати вершковий суп з фрикадельками
Картоплю потрібно помити та ретельно очистити від лушпиння, навіть, якщо картопля молода. Інакше суп матиме неприємну гіркуватість.
Почищену картоплю наріжте на великі кубики, пересипте в глибоку каструлю, додайте рис, залийте водою і поставте посуд на вогонь. Щоб зробити смачні фрикадельки для супу, почистьте цибулю, половину подрібніть ножем або пропустіть через м’ясорубку.
Змішайте подрібнену цибулю з фаршем, додайте сіль та перець до смаку. Ретельно перемішайте всі інгредієнти для фрикадельок і зліпіть невеликі кульки.
Спочатку фрикадельки необхідно обсмажити в 1 ст. л. олії до золотистої скоринки з кожного боку. Після цього їх можна додавати до картоплі.
Помийте печериці, наріжте їх на скибочки, після чого також обсмажте до готовності в 1 ст. л. олії — на це потрібно приблизно 6-8 хвилин. Готові гриби додайте до супу з фрикадельками.
Решту цибулі наріжте кубиками і обсмажте на пательні до розм’якшення. Моркву помийте, почистьте від шкірки та натріть на терці. Додайте моркву до цибулі і смажте овочі протягом 7 хвилин, помішуючи.
Після цього пересипте засмажку до каструлі з супом. З консервованої кукурудзи злийте рідину, після чого всипте зернятка до супу з фрикадельками.
Також додайте вершковий сир та плавлений сирок. Перемішайте страву, щоб сир повністю розплавився. Варити вершковий суп з фрикадельками потрібно ще протягом 5-7 хвилин. Перед подачею присипте страву помитою і подрібненою зеленню.

До речі, раніше ми писали про те, як готувати ідеальний рататуй.
Читайте також, як готувати лисички в сметані, які здивують навіть гурманів.

Share this post

нет
scroll to top