Від 5 до 10 тисяч доларів за оформлення «інвалідності»: у Запоріжжі працівникам медичного закладу повідомили про підозру

За інформацією: Суспільне Запоріжжя.

Затримання підозрюваних. ЗОВА»Один із чоловіків займався оформленням громадян на стаціонарне лікування без їх фактичного перебування там та організовував видачу відповідних документів. Інший — забезпечував видачу медичних висновків, які в подальшому скеровували до МСЕК, та домовлявся про прийняття позитивного рішення для призначення інвалідності».

Такі висновки членів комісії в подальшому давали можливість уникнути призову, отримати пенсійне посвідчення, виплати за інвалідністю та безперешкодний виїзд за межі України.

Гроші, знайдені під час обшуку. ЗОВА»Вартість «послуги» становила від 5 до 10 тисяч доларів США в залежності від встановлення групи інвалідності та терміновості «вирішення питання». Організатори схеми підшукували клієнтів через знайомих та особисті зв’язки. Фігурантів затримали після чергового отримання грошових коштів в розмірі 4 тисяч доларів».

Під час обшуків правоохоронці вилучили готівку майже два мільйони у гривневому еквіваленті, банківські картки, медичні довідки, копії особистих документів замовників, бланки висновків МСЕК та чорнові записи.

Слідчі повідомили обом фігурантам про підозру в скоєнні злочинів, передбачених ч. 2 ст. 28 (Вчинення кримінального правопорушення групою осіб, групою осіб за попередньою змовою, організованою групою або злочинною організацією), ч. 2 ст. 369-2 (Зловживання впливом) Кримінального кодексу України.

За скоєне фігурантам загрожує до п’яти років позбавлення волі.

Наразі вирішується питання щодо обрання підозрюваним запобіжних заходів.

Читати ще

Читати ще Встановлювали фіктивну інвалідність для ухилянтів: на Запоріжжі судитимуть двох лікарів та їхнього посередника

Читати ще Організували перетин кордону для військовозобов’язаних: у Запоріжжі повідомили про підозру двом чоловікам

Share this post

нет
scroll to top