Загиблому на Запоріжжі офіцеру бойці 65-ї бригади просять присвоїти звання Героя України (просмертно)

Бійці 65-ї окремої механізованої бригади ЗСУ створили петицію на ім’я Президента України про присвоєння звання Героя України (посмертно) 33-річному старшому лейтенанту Володимиру Калюпіну, який воював у складі 2-го механізованого батальйону 65 ОМБр і 6 липня 2023 року загинув під селом Роботине Пологівського району Запорізької області під час виконання важливого бойового завдання.

Як розповіли побратими, він був командиром групи, яка проводила розвідку переднього краю та облаштовувала інженерно-загороджувальні роботи на передових позиціях, відбитих у російських окупантів. Під час виконання завдання група потрапила в контактний бій з кадирівцями, що намагалися відбити втрачені позиції.

У результаті важкого бою практично усі учасники того розвідувального рейду отримали поранення – але всі контратаки під шквальним вогнем кількох танків, артилерії, мінометів і російських штурмовиків відбили. Старший лейтенант Володимир Калюпін, отримавши контузію у сутичці, продовжував керувати боєм. Під час заміни 5 поранених він залишився на позиції прикривати побратимів, де й загинув внаслідок влучання на позицію осколочно-фугасного снаряда ворожого танка…

Залишилося менше 2 місяців, щоб зібрати необхідних 25 тисяч голосів для розгляду петиції Президентом України.

*

Фото: 65 окрема механізована бригада ЗСУ

Сообщение Загиблому на Запоріжжі офіцеру бойці 65-ї бригади просять присвоїти звання Героя України (просмертно) появились сначала на Газета МИГ.

Share this post

нет
scroll to top