Підприємства не зможуть бронювати чоловіків, які не оновили дані в ТЦК

Деякі категорії військовозобов’язаних можуть отримати бронювання. Це стосується насамперед тих, хто працює на критично важливих підприємствах. Однак є важлива умова, без якої бронь отримати не можна.

Так, днями в Україні запрацювали суттєві зміни до порядку бронювання засобами Єдиного державного вебпорталу електронних послуг, якими визначено нові умови для бронювання працівників з числа військовозобов’язаних, пише OBOZ.UA.

2 жовтня 2024 року набрав чинності «Порядок бронювання військовозобов’язаних під час воєнного стану засобами Єдиного державного вебпорталу електронних послуг», затверджений постановою Кабінету міністрів від 05 червня 2024 № 650 з урахуванням змін внесених постановою Кабміну 1 жовтня 2024 року № 1125.

Відповідно до нього, для бронювання працівника та його автоматичного переведення на спеціальний військовий облік на строк дії відстрочки мають виконуватися наступні умови:

  • перебування на військовому обліку: працівник повинен бути військовозобов’язаним і мати військово-обліковий документ (в паперовій або електронній формі).
  • перебування на персональному військовому обліку у відповідному державному органі, підприємстві, установі.
  • уточнення даних: особа зобов’язана уточнити свої дані щодо перебування на військовому обліку до 16 липня 2024 року.
  • відсутність працівника в розшуку, інформація про що є в Реєстрі військовозобов’язаних та базі «Армор», доступній для Нацполіції.

Відповідно до урядової постанови, з 2 жовтня 2024 року підприємства більше не можуть бронювати військовозобов’язаних, які не уточнили свої дані, порушили правила військового обліку та які перебувають у розшуку.

Отже в разі позитивного результату перевірки, проведеної засобами Реєстру військовозобов’язаних, переведення військовозобов’язаного на спеціальний військовий облік на строк дії відстрочки здійснюється автоматично, якщо військовозобов’язаний дотримується всіх вимог, зокрема й уточнив свої військово-облікові дані до 16 липня.

Подписывайтесь на Акцент в

Share this post

нет
scroll to top