Керівника підприємств із Запорізької області судитимуть за співпрацю з армією ворога

Прокурори Тернопільської обласної прокуратури скерували до суду обвинувальний акт стосовно керівника сільськогосподарських підприємств у Запорізькій області, обвинуваченого у пособництві державі-агресору.

Про це повідомила прес-служба Тернопільської обласної прокуратури.

У прес-службі також уточнили деталі. Зокрема,

досудовим розслідуванням встановлено, що керівник двох приватних підприємств на Запоріжжі з ідеологічних та корисливих мотивів добровільно співпрацював із збройними силами рф, надав військовим рф вантажний автомобіль разом із водієм для перевезення боєприпасів, зброї та іншого військового майна. Це сприяло окупації населеного пункту та облаштуванню бойових позицій ворога. Крім цього, він регулярно забезпечував російські підрозділи потрібними товарами, а також надавав території своїх підприємств для дислокації військових, зберігання техніки та її ремонту.

У квітні 2023 року обвинувачений переоформив свої підприємства відповідно до законодавства рф і почав сплачувати податки до бюджету держави-агресора, чим підтримував окупаційний режим.

Дії зрадника кваліфіковано за ч. 1 ст. 111-2  Кримінального кодексу України («Пособництво державі-агресору»), санкція якої передбачає позбавлення волі на строк від десяти до дванадцяти років з позбавленням права обіймати певні посади або займатися певною діяльністю на строк від десяти до п’ятнадцяти років та з конфіскацією майна.

Сообщение Керівника підприємств із Запорізької області судитимуть за співпрацю з армією ворога появились сначала на Газета МИГ.

Share this post

нет
scroll to top