Ця повсякденна «міська» звичка допоможе спалювати в 20 разів більше калорій

Якщо ви намагаєтеся схуднути і шукаєте ефективний спосіб це зробити — вам допоможе проста вправа. Мова про підйом на сходах.
Як саме вправа допомогає худнути, розповідає РБК-Україна (проект Styler) з посиланням на New York Post.

Як схуднути, піднімаючись по сходах?
Дослідження показують, що підйом по сходах — це ефективніше, ніж ходьба по рівній землі. Лаурі ван Хоутен, віце-президент Міжнародної федерації скайранінгу розказав, що загалом, це факт, що підйом по сходах швидше приводить вас у форму та ви витрачаєте більше калорій.
Дослідження показують, що ви спалюєте приблизно в 20 разів більше калорій, піднімаючись сходами, ніж ходьбою по рівній землі. Навіть спускаючись сходами, ви спалюєте приблизно в п’ять разів більше, м’язи працюють, щоб сповільнити спуск тіла. Це може бути все, що вам потрібно знати, якщо ви намагаєтеся схуднути.
Доктор Альберто Мінетті, фізіолог і біомеханік з Міланського університету, провів обширні дослідження руху людини, включно з підйомом по сходах.
За його словами, цю вправу може виконувати кожен, адже це просто і безкоштовно.
Лікар Мінетті присвятив свою кар’єру дослідженням, а не лікуванню пацієнтів. Немолодим і новачкам він пропонує стежити за швидкістю.
Він самостійно піднімається сходами на третьому поверсі своєї резиденції в Мілані. Він сказав, що часто робить кілька глибоких вдихів перед підйомом, що змушує його почуватися свіжішим на вершині.
У науковому дослідженні Мінетті зазначає, що використання рук під час підйому по сходах додає додаткової сили. Поручні також забезпечують безпеку.
Як підніматися сходами
Найлегша вправа, яку може кожен собі дозволити — це підйом сходами зі швидкістю 1 крок на секунду. Таким чином, за 10 хвилин заняття можна спалити близько 120 калорій.
Якщо бажаєте ускладнити завдання і збільшити навантаження на передню частину м’язів стегна та гомілки — йти з пришвидшеним темпом з зосередженням на передній частині стопи.
Аби задіяти м’язи сідниць, треба перестрибувати через сходинку.

Читайте також, які продукти можна їсти при схудненні без страху набрати вагу.
Також ми розповідали, що дієтолог розказала, як покращити раціон.
Цей матеріал призначений для загальноосвітніх цілей і його не слід використовувати для постановки медичних діагнозів чи самолікування. Наша мета — надати читачам точну інформацію про симптоми, причини і методи виявлення захворювань. РБК-Україна не несе відповідальність за будь-які діагнози, які можуть бути поставлені читачами на основі матеріалів з цього ресурсу. Ми рекомендуємо не займатися самолікуванням, і у разі будь-яких занепокоєнь стосовно здоров’я звернутися до лікаря.

Share this post

нет
scroll to top