Випічка з осіннім настроєм — як приготувати кекс із гарбузом

Випічка з осіннім настроєм - як приготувати кекс із гарбузом

Розповідаємо як приготувати смачний та простий кекс

Випічка — завжди гарно підходить і до свят, і просто, щоб порадувати себе та близьких смаколиком. Тому сьогодні розповідаємо як приготувати «Осінній кекс» із гарбузом та горішками. Рецептом поділилася Тетяна Щупак на сайті Cookpad.

Читайте також: Час для яблучних пирогів з корицею — готуємо за рецептом української господині

Для приготування знадобиться:

  • 2 яйця
  • 100 г цукру
  • 200 г гарбуза
  • 80 мл олії
  • 180 г борошна
  • по 1 ч. л. розпушувача, імбиру сушеного
  • 0,5 ч. л. соди
  • 50-70 г горішків
  • 70 г журавлини
  • 1 ст. л. кориці

Для крему потрібно взяти:

  • 50 г цукрової пудри
  • цедру лимона
  • сік половини лимона
  • 200 г крем сиру

Збиваємо яйця разом із цукром до світлої піни, додаємо тертий гарбуз та ретельно перемішуємо. Вливаємо олію та перемішуємо знову.

Додаємо до суміші борошно, розпушувач, соду, імбир і корицю. Журавлину та горіхи також додаємо до тіста та трохи перемішуємо, щоб вони рівномірно розподілилися по суміші.

Виливаємо тісто у форму для кексу та випікаємо при 180°C протягом 30-40 хвилин. Поки приготуємо крем — просто змішаємо крем-сир з пудрою, лимонною цедрою та соком. Добре перемішуємо — і крем готовий.

Коли кекс спечеться, прикрашаємо його кремом та прикрашаємо, за бажанням.

Раніше ми розповідали як приготувати смачний торт Наполеон за секретами запорізької господині.

Джерело

Share this post

нет
scroll to top