Перші F-16 з Нідерландів вже прибули до України — міністр оборони Брекельманс

Міністр оборони Нідерландів Рубен Брекельманс офіційно підтвердив, що його країна передала Україні винищувачі F-16.

Як передає Укрінформ, про це Рубен Брекельманс повідомив у соцмережі Х  після неанонсованого візиту в Україну, зокрема відвідин Харкова.

https://pbs.twimg.com/media/GZOWUHVXQAAFQxM?format=jpg&name=large

Перші винищувачі F-16, які Україна отримала наприкінці липня, були поставлені Нідерландами. Це вперше офіційно підтвердив міністр оборони країни Рубен Брекельманс на платформі Х. Сьогодні він відвідав Харків.

“Я вперше можу офіційно оголосити, що перші нідерландські   F-16 надійшли в Україну”, – написав він.

“Це терміново необхідно. У Харкові я бачив збитки від російських авіаударів та чув часті сигнали повітряної тривоги. Решта 24 літаків прибудуть протягом найближчих місяців”, – додав він.

«Ми продовжуємо відігравати провідну роль у підтримці України… Завдяки 400 мільйонам євро ми надамо сучасні безпілотники для розвідки, оборони та нападу. Майже половина з них буде розроблена в Нідерландах», — заявив Брекельманс.

Як повідомляв Укрінформ, за словами Брекельманса, Нідерланди мають багато технологій і знань у сфері безпілотників, якими можуть поділитися з Україною.

Рубен Брекельманс 6 жовтня прибув до України та відвідав Харків.

Він опублікував фото з Харкова, зазначивши, що місто розташоване лише за 40 кілометрів від кордону з росією. Візит міністра не анонсувався з міркувань безпеки.

Пізніше у Києві він провів переговори з Міністром оборони України Рустемом Умєровим.

Джерела:

armyinform.com.ua/2024/10/06/pershi-f-16-z-niderlandiv-vzhe-prybuly-do-ukrayiny-ministr-oborony/

https://www.ukrinform.ua/rubric-ato/3913453-ukraina-otrimala-persi-f16-vid-niderlandiv.html

Сообщение Перші F-16 з Нідерландів вже прибули до України — міністр оборони Брекельманс появились сначала на Газета МИГ.

Share this post

нет
scroll to top