Важные новости

У Запоріжжі мешканці зруйнованих будинків отримають кошти на відновлення житла: яка сума

Сьогодні, 7 жовтня, було прийняте невідкладне рішення щодо надання допомоги запоріжцям, житло яких постраждало від атак армії РФ для відновлення житла. На позачерговій сесії депутати міськради виділили кошти для відновлення зруйнованих багатоквартирних будинків та приватних осель у Запоріжжі.

На засіданні внесли зміни до Програми відбудови житлового фонду міста, зруйнованого внаслідок російської агресії на 2023-2025 роки.

Таким чином мешканці приватних будинків, які постраждали від ворожих обстрілів, зможуть отримати по 58 тис грн. на відновлення оселі. Депутати збільшили витратну частину міського бюджету на 302 млн грн.

Сесія Запорізької міської ради

Це дозволить витратити понад 9 млн грн. на поточний ремонт багатоквартирних будинків. Надати 21 млн грн. на ремонт покрівель у 363 приватних оселях. Найбільше приватних будинків постраждало у Шевченківському та Комунарському районах міста.

«Нанесено значні ураження житловому фонду. Тому питання надання допомоги для запоріжців — найактуальніше на сьогодні. На засіданні позачергової сесії були підтримані ці важливі рішення, разом з цим – прийняті не менш важливі рішення по допомозі ЗСУ», — розповів депутат Запорізької міської ради від «ЄС» Дмитро Кирильчук.

Також буде відбудовано будинок №67 по вулиці Олександрівській, який постраждав унаслідок нещодавнього російського обстрілу.

Сесія Запорізької міської ради

У Запоріжжі, починаючи з 22 вересня, зазнали руйнувань 151 багатоквартирний будинок, більш ніж 500 приватних осель та 122 нежитлові будівлі. Людям до настання холодів необхідно відремонтувати зруйноване житло.

Читайте також: Понад 380 ударів по Запорізькій області: є руйнування та поранені

 

У мирні та воєнні часи залишаємося разом, бо лише так ми є сильнішими. Долучайтеся до телеграм каналу Форпост медіа.
Усі ми тут — https://t.me/forpost_zp

Share this post

нет
scroll to top