У Запоріжжі заклали понад 21 млн гривень на адресну допомогу містянам, що мають пошкоджене житло через обстріли

Департамент соцзахисту населення вирішив додати новий захід у свою програму під назвою «Адресна матеріальна допомога особам на ремонт покрівель окремих категорій нерухомого майна, пошкодженого внаслідок ракетних обстрілів, диверсій тощо, спричинених військовою агресією Російської Федерації».

Про це стало відомо під час позачергового засідання сесії, передає 061.

Матеріальна допомога надається громадянам України, нерухоме майно яких розташоване у м. Запоріжжя та зазнало пошкоджень внаслідок збройної агресії Російської Федерації, починаючи з 22 вересня 2024 року.

Розмір допомоги складає двадцять прожиткових мінімумів на одну особу (58 400 грн). Кошти будуть сплачені на картку і люди зможуть використати їх на ремонт покрівлі в приватних будинках. Кількість домогосподарств, яким запланована виплата – 363. Таким чином, сума видатків на 2024 рік складає 21 млн 200 тисяч гривень.

Також на сесії погодили виплату компенсацій ЗКПМЕ «Запоріжелектротранс» за надання права безкоштовного проїзду в трамваях, тролейбусах та автобусах багатодітним сім’ям у розмірі 1,3 млн гривень.

На фінансову підтримку громадських об’єднань ветеранів міста Запоріжжя на комунальні послуги заклади понад 100 тисяч гривень і ще 800 тисяч підуть на послуги зв’язку та інші пільги містянам.

Джерело: 061.ua

Share this post

нет
scroll to top