У Запоріжжі на сферу ЖКГ додатково виділили понад 55 млн гривень на ліквідацію наслідків обстрілів

Депутатський корпус підтримав проєкт рішення щодо внесення змін до Програми розвитку та утримання житлово-комунального господарства.

Про це стало відомо під час позачергового засідання сесії, передає 061.

Як зазначили посадовці департаменту житлово-комунального господарства міста ці зміни обумовлені посиленням ворожих обстрілів, через що збільшується кількість пошкоджених будинків – як багатоповерхівок, так і домівок приватного сектору. Через це зростає потреба у виконанні робіт з ліквідації наслідків цих надзвичайних ситуацій – ремонт покрівель, вікон та надання матеріалів для робіт з відновлення.

На поточний ремонт покрівель, який буде виконувати «Запоріжремсервіс» додаткова потреба у коштах складає 16 мільйонів гривень. У зв’язку з великим обсягом робіт передбачається, що департамент ЖКГ також буде виступати замовником з виконання цих робіт по ліквідації наслідків – на це потрібно 9,1 млн гривень, а на управління капбудівництва виділять ще 8,7 млн гривень.

КП «Запоріжремсервіс» використовує матеріали для забиття вікон, а також надання мешканцям шиферу. На поповнення матеріального резерву посадовці додатково заклали 20 мільйонів гривень. До програми ЖКГ також включається потреба в 1,5 млн грн на 7 районних адміністрацій.

Загальний обсяг фінансування Програми ЖКГ на 2023- 2025 роки складає 2 млрд 757 млн гривень.

Джерело: 061.ua

Share this post

нет
scroll to top