Мешканці приватного сектору Запоріжжя отримають гроші на відновлення пошкодженого через обстріли житла

Мешканці приватного сектору Запоріжжя отримають гроші на відновлення пошкодженого через обстріли житла

Людям, чиї домівки постраждали від обстрілів, міська влада виділить по 58 тисяч гривень

Після останніх російських обстрілів 363 житлових будинки приватного сектору в Запоріжжі зазнали значних пошкоджень.

Тож на позачерговій сесії Запорізької міськради, яка відбулася сьогодні, 7 жовтня, депутати прийняли рішення про виділення мешканцям таких будинків грошей на ремонти.

Читайте також: У Запоріжжі розпочнуть відбудову багатоповерхівки на Олександрівській, яку зруйнували російські КАБи

По 58,4 тисячі гривень отримають мешканці приватного сектору, житло яких зазнало руйнувань після 22 вересня 2024 року. про це в коментарі журналістам повідомила секретар Запорізької міськради Регіна Харченко.

«Ми розуміємо, скоро почнеться опалювальний сезон, сезон дощів. Тому ми в місті запровадили таку програму, де мешканці приватного будинку зможуть отримати 58 тисяч гривень для того, щоб розпочати ремонт своєї покрівлі. Десь це буде достатньо, десь це буде недостатньо, але це буде реально можливість, хоча б просто створити умови для життя.

Наразі в місті не вистачає працівників, які могли б займатися відновленням таких будинків, в нас складнощі з людьми, немає спроможності залучити таку велику кількість підрядних організацій. Тому ми даємо ці кошти родині, власнику цього житла. А він вже вирішує, що він буде з ними робити — чи це буде робота, чи це будуть матеріали. Ми просто своїми силами не зможемо всім допомогти, але розуміємо що це потрібно робити дуже-дуже оперативно», — зазначила Регіна Харченко.

Які ще рішення прийняли депутати на сьогоднішній сесії, читайте на нашому сайті пізніше.

Джерело

Share this post

нет
scroll to top