За підсумками міжурядових консультацій Україна та Словаччина підписали чотири документи

За підсумками міжурядових консультацій Україна та Словаччина 7 жовтня підписали загалом чотири документи.

Як інформує пресслужба українського уряду, про це заявив прем’єр-міністр України Денис Шмигаль

Україна та Словаччина підписали чотири документи за підсумками спільних міжурядових консультацій

https://www.kmu.gov.ua/storage/app/uploads/public/670/3ef/af3/thumb_222385_820_360_0_0_auto.png

Департамент комунікацій Секретаріату Кабінету Міністрів України, опубліковано 07 жовтня 2024 року о 17:30

7 жовтня відбулися міжурядові консультації урядів України та Словаччини. За їх підсумками підписано чотири документи в економічній, соціальній та оборонній сферах.

Про це повідомив Прем’єр-міністр України Денис Шмигаль.

Так, уряди двох країн уклали спільну декларацію, в якій зафіксовано чотири ключові вектори взаємодії.

https://www.kmu.gov.ua/storage/app/uploads/public/670/3ef/b44/thumb_222387_820_360_0_0_auto.png

Мова йде про посилення політичного діалогу та побудову добросусідських відносин і підтримку суверенітету та територіальної цілісності України.

Також у документі засвідчується прогрес у реалізації трьох ключових проектів: реконструкція інтерконектора, пряме залізничне сполучення та модернізація прикордонної інфраструктури.

Важливим пунктом спільної декларації, за словами Глави українського Уряду, є розвиток співпраці в політичній, економічній, енергетичній, оборонній, відновлювальній, гуманітарній, освітній, науковій, медичній та інших сферах.

Другий підписаний документ — Протокол про реадмісію, яким вдосконалюється алгоритм повернення громадян Словаччини та України до держав походження.

Крім того, за підсумками консультацій укладено Меморандум про взаєморозуміння між міністерствами освіти України та Словаччини.

«Ідеться про дорожню карту співпраці. Вона передбачає підтримку українських студентів і вчителів у Словаччині, пряме співробітництво між закладами освіти, співробітництво у сфері інноваційної діяльності», — зазначив Денис Шмигаль.

Прем’єр-міністр повідомив, що підписано Меморандум про співпрацю і між аграрними міністерствами двох держав.

«Очікуємо на євроінтеграційну підтримку Словаччини в аграрному кластері. Зокрема, щодо приведення нашої правової бази до європейських стандартів», — прокоментував Денис Шмигаль співпрацю в зазначеній галузі.

/www.kmu.gov.ua/news/ukraina-ta-slovachchyna-pidpysaly-chotyry-dokumenty-za-pidsumkamy-spilnykh-mizhuriadovykh-konsultatsii

Сообщение За підсумками міжурядових консультацій Україна та Словаччина підписали чотири документи появились сначала на Газета МИГ.

Share this post

нет
scroll to top