Викрадав та катував людей — «коменданту» Михайлівки оголосили про підозру

Викрадав та катував людей - "коменданту" Михайлівки оголосили про підозру

За вчинені злочини росгвардійцю загрожує 12 років ув’язнення

Поліція Запоріжжя повідомила про підозру росгвардійцю, який катував місцевих мешканців окупованої Михайлівки. Про це повідомили у пресслужб відомства.

Читайте також: Стали депутатами російської партії — у Запоріжжі поліція викрила двох колаборантів

41-річний російський військовослужбовець був призначений «військовим комендантом» Михайлівки Василівського району. Він викрадав жителів району у підготовлені ним катівні, та власноруч знущався з цивільних мешканців. Росгвардієць вимагав у них гроші та змушував співпрацювати з окупаційними «органами».

Поліції вдалося зібрати докази на окупанта, тож йому заочно повідомили про підозру. Росгвардійця звинувачують за ч. 1 ст. 438 (Порушення законів та звичаїв війни) Кримінального кодексу України. Йому загрожує до 12 років ув’язнення. Досудове розслідування триває.

Ми повідомляли, що в Енергодарі ліквідували колаборанта Андрія Короткого, який був «начальником фізичної охорони» ЗАЕС. Після окупації він добровільно пішов на співпрацю з ворогом, видав росіянам списки працівників станції з їхніми персональними даними, додатково вказав на громадян з проукраїнською позицією. Надалі, щодо працівників ЗАЕС Короткий допомагав застосовувати репресії.

Джерело

Share this post

нет
scroll to top