У вересні «Запоріжсталь» скоротив об’єми виробництва усіх видів продукції

У вересні «Запоріжсталь» скоротив об’єми виробництва усіх видів продукції

Попри скорочення виробництва, «Запоріжсталь» продовжує працювати та наповнювати бюджет

Меткомбінат «Запоріжсталь» у вересні 2024 року виробив на 4,2% менше чавуну, на 14,3% — сталі та на 14,1% менше прокату у порівнянні з показниками попереднього місяця. Про це повідомила пресслужба підприємства.

Читайте також: Інвестиції – питання виживання: Метінвест розповів про свої інвестплани під час та після війни

У вересні на комбінаті було вироблено 248,6 тис. т чавуну (у серпні — 259,5 тис. т), 203,0 тис. т сталі (236,8 тис. т), відвантажено 184,1 тис. т прокату (214,2 тис. т).Загалом за 9 місяців 2024 року на підприємстві вироблено 2,29 млн т чавуну, 2,17 млн т сталі, відвантажено 1,83 млн т прокату.

Проте попри складну ситуацію, близькість до лінії фронту та постійні обстріли міста, Запоріжсталь продовжує працювати та наповнювати бюджет.

Комбінат «Запоріжсталь» Групи Метінвест за два роки повномасштабного вторгнення рф в Україну перерахував до бюджетів всіх рівнів 3,5 млрд грн податків та зборів.

Найбільші відрахування від комбінату до державної скарбниці припадають на сплату єдиного соціального внеску, податку з доходів фізичних осіб, податку на прибуток та митні платежі. Також значними джерелами наповнення державного та місцевого бюджетів стали — плата за користування надрами, плата за землю та екологічний податок.

Джерело

Share this post

нет
scroll to top