Байден відклав поїздку до Німеччини цього тижня через ураган “Мілтон” – речник Білого дому

Президент США Джозеф Байден відклав свою поїздку до Німеччини, де на 12 жовтня запланована зустріч лідерів країн НАТО й президента України Володимира Зеленського на авіабазі “Рамштайн”.

https://glavcom.ua/img/article/10247/88_main-v1728399676.webp

 

“З огляду на прогнозовану траєкторію і силу урагану “Мілтон” президент США відкладає свою поїздку до Німеччини й Анголи, щоб проконтролювати підготовку до урагану “Мілтон” і заходи реагування на нього, а також заходи з ліквідації наслідків урагану “Елен”, – написала прессекретарка Білого дому Карін Жан-П’єр у соцмережі Х у вівторок.

Як повідомлялося, на суботу була запланована зустріч Байдена в Берліні з канцлером Німеччини Олафрм Шольцом, а також президентом Франції Еммануелем Макроном і прем’єр-міністром Великої Британії Кіром Стармером для переговорів щодо України.

Після цього вони мали вирушити на авіабазу США в Рамштайні для додаткових переговорів з президентом України Володимиром Зеленським і 20 іншими лідерами, включно з прем’єр-міністрами Італії, Польщі та Канади.

Як повідомлялося на сайті Білого дому, у межах візиту до Німеччини Байден мав головувати на зустрічі на рівні лідерів країн та урядів Контактної групи з оборони України у форматі “Рамштайн”.

Також у Німеччині була запланована зустріч Байдена й Зеленського.

Зеленський заявляв, що має намір представити “План перемоги, чіткі, конкретні кроки для справедливого закінчення війни” на засіданні в Рамштайні 12 жовтня, переконати партнерів у необхідності посилити позиції України протягом осінніх місяців, а також запропонувати інвестувати в українське виробництво дронів і засобів радіоелектронної боротьби.

https://interfax.com.ua/news/political/1019169.html

Сообщение Байден відклав поїздку до Німеччини цього тижня через ураган “Мілтон” – речник Білого дому появились сначала на Газета МИГ.

Share this post

нет
scroll to top