У Запоріжжі вперше виступила зіркова гостя зі Львова — феєрично відкрили симфонічний сезон (фото)

У Запоріжжі вперше виступила зіркова гостя зі Львова - феєрично відкрили симфонічний сезон (фото)

У прифронтовій філармонії відкрили 68 симфонічний сезон

Виступ академічного симфонічного оркестру Запорізької обласної філармонії, який обожнюють глядачі, — це завжди подія в культурному житті Запоріжжя. А відкриття симфонічного сезону — тим паче.

Днями у єдиній працюючій прифронтовій філармонії потужно відкрили 68 симфонічний сезон.

Читайте також: У Запорізькій обласній філармонії розповіли, чим здивують у новому сезоні

«У ці непрості часи, коли звуки серен та вибухів стали частиною повсякденності, музика перетворюється на потужну зброю, здатну об’єднати серця та надати сил у боротьбі за свободу», — наголосили на сайті Запорізької обласної філармонії.

На концерті-відкритті сезону прозвучали: увертюра до опери «Викрадення із сералю» Вольфганга Амадея Моцарта, симфонія №6 Людвіга ван Бетховена. Була й українська музика — Концерту для фортепіано з оркестром Василя Барвінського, який з перших нот підкорив публіку. Диригент — Василь Коваль (Одеса-Запоріжжя), це його другий сезон у Запорізькій обласній філармонії.

Як повідомили в обласній філармонії, тут вперше виступила зіркова гостя – піаністка, солістка Львівської Національної філармонії імені Скорика Оксана Рапіта. Її виступи з симфонічними оркестрами України та Європи завжди проходять з величезним успіхом. Запорізька публіка з теплотою та вдячністю зустріла виступ артистки.

«Низько вклоняємося перед героїзмом воїнів Збройних Сил України, які мужньо боронять нашу землю від загарбників. Дякуємо нашим захисникам за можливість творити і дарувати високе мистецтво», — кажуть у філармонії.

Що ще послухати у філармонії у жовтні — прем’єри

У жовтні у філармонії також відбудуться наступні прем’єри.

— 11 жовтня о 17.00 — прем’єра концерту «Магія української пісні». Прозвучать улюблені хіти 1970-1980-х років часів зародження та розквіту вокально-інструментальних ансамблів, «золотої» епохи української естради.

— 17 жовтня о 17.00 — прем’єра концерту «Під музику Вівальді», в рамках проєкту «Мистецькі зустрічі». У програмі — інструментальні твори для скрипки та бандури, арії з опер і кантат Антоніо Вівальді.

— 23 жовтня 0 17.00 — прем’єру концерту «Присвята Шуману», створеного під орудою музичного керівника, лауреата міжнародних конкурсів Оксани Гопки. Прозвучать визнані вокальні та фортепіанні цикли Роберта Шумана. Меломанів, зокрема, зацікавить музика, написана на межі вокального циклу та моноопери на автобіографічні вірші шотландської королеви Марії Стюарт.

— 25 жовтня о 17.00 — прем’єра концерту академічного симфонічного оркестру. Диригент — заслужений діяч мистецтв України Дмитро Морозов (Харків). Музика Вольфганга Амадея Моцарта, Антоніо Сал’єрі, Антоніна Дворжака, Ганни Кузіної.

— 27 жовтня 0 12.00 — прем’єра програми для дітей «Дісней у ритмі джазу» джаз-бенду «Music men» філармонії під керуванням Юрія Крюкова.

Заходи у філармонії відбуваються із дотриманням необхідних вимог безпеки в умовах воєнного стану. Під час повітряної тривоги заходи призупиняють і глядачам пропонують перейти в укриття. У філармонії воно є.

Читайте також: У Запоріжжі вперше відбудеться знаменитий GOGOLFEST — подробиці

Час заходів може змінюватись з об’єктивних причин. Будь ласка, уточнюйте.

Телефон каси філармонії 236-44-67.

Ми писали, що  у Запорізькій обласній філармонії яскраво відкрили ювілейний концертний сезон.

Фото Запорізької обласної філармонії та автора

У Запоріжжі вперше виступила зіркова гостя зі Львова - феєрично відкрили симфонічний сезон (фото) У Запоріжжі вперше виступила зіркова гостя зі Львова - феєрично відкрили симфонічний сезон (фото) У Запоріжжі вперше виступила зіркова гостя зі Львова - феєрично відкрили симфонічний сезон (фото) У Запоріжжі вперше виступила зіркова гостя зі Львова - феєрично відкрили симфонічний сезон (фото) У Запоріжжі вперше виступила зіркова гостя зі Львова - феєрично відкрили симфонічний сезон (фото) У Запоріжжі вперше виступила зіркова гостя зі Львова - феєрично відкрили симфонічний сезон (фото) У Запоріжжі вперше виступила зіркова гостя зі Львова - феєрично відкрили симфонічний сезон (фото) У Запоріжжі вперше виступила зіркова гостя зі Львова - феєрично відкрили симфонічний сезон (фото) У Запоріжжі вперше виступила зіркова гостя зі Львова - феєрично відкрили симфонічний сезон (фото)

Джерело

Share this post

нет
scroll to top