Підземна школа на Пісках у Запоріжжі – на якому етапі будівництво

Підземна школа на Пісках у Запоріжжі – на якому етапі будівництво

У Запоріжжі планують відкрити цю школу вже наприкінці року

Будівництво монолітної конструкції «підземної школи» в районі Піски у Запоріжжі на фінішній прямій. Про це повідомив очільник Запорізької ОВА Іван Федоров.

Читайте також: Безпечна освіта — у Запорізькій області оголосили тендер на будівництво ще однієї підземної школи

Обласний очільник зазначив, що зранку підрядники безперервно протягом 12 годин заливають верхню плиту — суцільний шар бетону на даху монолітної конструкції. Наша область – це єдиний регіон, де проєктом передбачені посилені вимоги до товщини бетонного шару.

Стандартні дах і підлога — 40 і 60 сантиметрів. У Запоріжжі ж будують 60 і 80 сантиметрів відповідно.

Підземна школа на Пісках має свої особливості, які впливають і на вартість будівництва:

  • специфічний ґрунт — пісок. Щоб виключити ймовірність його обвалу при 7-метровому котловані включили в проєкт металеве свайне поле.
  • на відміну від інших підземних навчальних просторів тут є тунель, який веде зі звичайної школи у підземну. А це додаткові квадратні метри будівництва міцної конструкції.

Двері «підземної школи» планують відкрити вже наприкінці року.

                                                             

Раніше ми вже писали, що Запорізька область отримала гроші на будівництво ще однієї підземної школи. Восьму підземну школу побудують у Михайлівській громаді. У новій підземній школі будуть навчатися 200 дітей у дві зміни. 

Також ми писали, що у Біленьківській громаді Запорізькій області почали будувати сьому в області підземну школу та планують завершити її будівництво вже за кілька місяців. Хоча регламент передбачує піврічні роботи,  в надшвидкому темпі школу хочуть завершити за чотири місяці .

Ми також розповідали, як просувається будівництво підземної школи  на правому березі обласного центру , в  Широківській громаді Запорізького району , у Кушугумській громаді  на місці шкільного стадіону , на «Космосі» (цю школу  почали зводити ще у червні ),  прямісінько в центрі Запоріжжя , а також у Південному мікрорайоні — через особливість ґрунтів  це будівництво стало справжнім викликом .

Джерело

Share this post

нет
scroll to top