“Радіодиктант національної єдності – 2024”: Суспільне оголосило авторку та читця

Автором тексту Всеукраїнського радіодиктанту національної єдності-2024 буде письменниця Оксана Забужко, а читатиме текст поет Павло Вишебаба.

“Цьогоріч авторкою тексту Радіодиктанту національної єдності-2024 стане письменниця Оксана Забужко”, – ідеться в повідомленні “Суспільного”.

https://varosh.com.ua/wp-content/uploads/2024/10/1728467321-660x371.jpg

25 жовтня об 11:00 до Дня української писемності та мови відбудеться Радіодиктант національної єдності.

В ефірі Українського Радіо Дмитро Хоркін, член правління Суспільного Мовлення, відповідальний за платформи радіо, телебачення і диджиталу, та Юлія Шелудько, координаторка Радіодиктанту і виконавча продюсерка Українського Радіо, розповіли слухачам, хто напише та хто читатиме Радіодиктант.

Цьогоріч авторкою тексту Радіодиктанту національної єдності – 2024 стане письменниця Оксана Забужко. Читатиме Радіодиктант поет, нині військовий, Павло Вишебаба. 

Щороку Радіодиктант національної єдності захоплює дедалі більше шанувальників української мови й Суспільне робить його доступним для всіх в Україні та поза її межами.  

Традиційно найактивнішими учасниками флешмобу є школярі, студенти й викладачі навчальних закладів, проте щороку Радіодиктант пишуть люди різного віку та найрізноманітніших професій у всьому світі.

Суспільне Мовлення транслює Радіодиктант на всіх платформах: телебаченні, радіо та диджиталі. 25 жовтня об 11:00 Радіодиктант національної єдності звучатиме по всій країні на хвилях Українського Радіо та Радіо Культура, наживо транслюватиметься в ефірі телеканалу Суспільне Культура, з будь-якого континенту світу можна писати з трансляцією ютуб-каналу Українського Радіо та фейсбук-сторінок Суспільного.

Всеукраїнський радіодиктант національної єдності започаткований командою Українського Радіо у 2000 році задля єднання навколо мови. Щорічне проведення Радіодиктанту перетворило його у найбільший україномовний флешмоб, який об’єднує українців і знавців української мови у всьому світі. Найактивнішими учасниками флешмобу є школярі, студенти й викладачі навчальних закладів, проте щороку Радіодиктант пишуть люди різного віку та найрізноманітніших професій на всіх континентах планети.

https://corp.suspilne.media/newsdetails/radiodyktant-natsionalnoi-yednosti-2024-suspilne-oholosylo-avtorku-ta-chyttsia

Сообщение “Радіодиктант національної єдності – 2024”: Суспільне оголосило авторку та читця появились сначала на Газета МИГ.

Share this post

нет
scroll to top