Телефонують та виманюють у людей гроші: запоріжців попереджають про шахраїв

Запоріжцям від імені очільника Запорізької ОВА Івана Федорова телефонують невідомі.

Про це повідомив голова ЗОВА Іван Федоров.

«Сьогодні дізнався, що від мого імені невідомі телефонують мешканцям регіону і просять здійснити «благодійний внесок». Звертаюся до усіх: будьте пильними! Не зголошуйтеся на участь у шахрайстві, — зазначив голова ЗОВА. 

Як розповів посадовець, він вже звернувся до правоохоронців.

Як захиститися від телефонного шахрайства

  • Потрібно уважно дивитися на коди. Платні номери завжди починаються з 0800, а безкоштовні — з 0900.
  • Ніколи нічого не говоріть по телефону. Якщо є сумніви, запитайте: «Кому ви телефонуєте?», «Як вас звати?», «Навіщо ви телефонуєте?». Всі ці питання дають час на роздуми. Найчастіше, почувши шквал запитань, шахрай не знає, що відповісти, і починає плутатися або просто кидає слухавку.
  • Найкраща відповідь — просто покласти слухавку, навіть якщо людина дзвонить серед ночі і звучить впевнено, висуваючи багато своїх вимог. Завжди підозріло ставтеся до будь-якого абонента, який несподівано щось вимагає або називає вас на ім’я.
  • Ніколи не вірте нікому на слово, незалежно від того, хто телефонує. Навіть якщо це інспектор поліції або районний прокурор. Будьте особливо обережні, якщо це відбувається в неробочий час, вночі, пізно вночі або рано вранці.

Нещодавно журналісти Акценту розповідали про викриття шахраїв у Запоріжжі, які під приводом надання інтимних послуг ошукували громадян.

Підписуйтесь на Акцент в

Share this post

нет
scroll to top