Важные новости

На Запоріжжі за державну зраду до 15 років позбавлення волі засуджений «народний міліціонер»

За матеріалами Державного бюро розслідувань Ленінський районний суд Запоріжжя визнав винним у державній зраді колишнього правоохоронця з Якимівки Мелітопольського району, який пішов на співпрацю з окупаційною владою.

Як уточнили у територіальному управлінні ДБР у Мелітополі, на бік ворога експравоохоронець пристав одразу після окупації рідного селища: у квітні 2022 року вступив до лав так званої «народної міліції Якимівки», а потім офіційно влаштувався у незаконно створену загарбниками окупаційну поліцію.

Зрадник виконував вказівки загарбників, збирав для ворога оперативну інформацію, зокрема, про земляків з проукраїнськими поглядами, організовував та забезпечував охорону незаконно створеного «правоохоронного органу», збереження незаконних документів, незаконно захопленої зброї та спеціальних засобів.

Суд заочно визнав колишнього правоохоронця винним у державній зраді (ч. 2 ст. 111 Кримінального кодексу України) та призначив йому покарання у вигляді 15 років позбавлення волі з конфіскацією майна.

Сообщение На Запоріжжі за державну зраду до 15 років позбавлення волі засуджений «народний міліціонер» появились сначала на Газета МИГ.

Share this post

нет
scroll to top