Допомогу надаватимуть по-новому: у Запоріжжі запускають програми для мешканців постраждалих будинків

Останні два з половиною тижні через ворожі обстріли КАБами завдано багато збитків жителям Запоріжжя. Пошкоджено близько 500 приватних будинків і близько 100 багатоповерхових будинків. Саме тому, допомога постраждалим мешканцям буде змінено, відтепер виплати і послуги можна буде отримати за новими алгоритмами.

Про це повідомляє Акцент з посиланням на брифінг очільника ЗОВА Івана Федоров.

Спільно з міської владою були розроблені нові пакети послуг, які будуть надаватися мешканцям будинків, які постраждали від обстрілів. Перш за все, ми відпрацювали новий порядок реакцій на надзвичайні ситуації. Ми вирішили питання, щоб більше реанімаційних бригад могли під час тривоги допогати з пораненими. Проблема плягає в тому, що згідно протоколів швидка допомога не може приїжджати на місце аварії під час повітряної тривоги. Однак ми знайшли резервні ресурси, щоб медики і парамедики могли реагувати швидше, — розповів очільник ЗОВА.

Іван Федоров

Також Федоров розповів, що донори виділили додаткові автобуси для аварійно-рятувальної служби «Кобра» і «Запоріжелектротранс». Ці автобуси зможуть максимально швидко приїжджати на місце події. Вони стануть на бойове чергування вже з наступного тижня.

Окрім цього, відтепер всі надавачі адміністративних послуг будуть виїжджати в ЦНАП, який найближче знаходиться до місця події. Завдяки цьому мешканці постраждалих будинків, які втратили документи, зможуть швидше їх відновити в одному місці.

Окрім цього, обласна і міська влада надаватимуть нові пакети послуг:

  • власники пошкожених приватних будинків зможуть отримати близько 58 тисяч гривень і будматеріали для ремонту,
  • для тих, хто проживає в будинках без права власності, ремонт будуть робити комунальні служби,
  • також деякі жителі зможуть отримати сертифікати єВідновлення для ремонту,
  • власники повністю зруйнованого житла отримають сертифікат для купівлі нового житла,
  • деякі фонди нададуть допогу для ремонту будинків ОСББ,
  • мешканці повністю зруйнованих багатоповерхових будинків зможуть обирати відновлення або отримання сертифікатів на купівлю нового житла.

В бюджеті вже закладені перші кошти на ці програми. Також найближчим часом представники влади анонсують оприлюднення деталей цих програм.

Подписывайтесь на Акцент в

Share this post

нет
scroll to top