рф ініціює закон, який обтяжуватиме покарання для іноземних громадян, що скоюють злочини в рф

В росії ініціювали новий законопроєкт
Депутат держдуми рф Євген Марченко запропонував зробити наявність іноземного громадянства обтяжливою обставиною під час скоєння злочину. Про це «Бердянськ 24» дізнався з російських медіа.

Ініціатива має працювати «як превентивний механізм». Адже «сприятиме більш відповідальній поведінці іноземних громадян та осіб без громадянства на території росії». Тож українці, які залишились на окупованих територіях та досі не взяли російський паспорт, можуть опинитися в ще більшій небезпеці.

«Введення нової обтяжуючої обставини є обґрунтованим кроком, оскільки враховує підвищену суспільну небезпеку злочинів, які вчиняються особами, які перебувають на території росії як гості та порушують закони країни перебування, а також створює додатковий стримуючий фактор для потенційних правопорушників з числа іноземних громадян та осіб без громадянства», – пояснюють законопроект російські можновладці.

рф вважає злочином засудження війни та дій російської армії чи влади, підтримку України та контакти з ЗСУ чи волонтерами. За це інкримінують кримінальні статті за екстремізм і тероризм. Якщо законопроєкт ухвалять, терміни ув`язнення за спротив окупанту можуть збільшуватися лише через відсутність російського паспорта.

Сообщение рф ініціює закон, який обтяжуватиме покарання для іноземних громадян, що скоюють злочини в рф появились сначала на Газета МИГ.

Share this post

нет
scroll to top