У Запоріжжі поновили планові перевірки у сфері державного ринкового нагляду

Фахівці Головного управління Держпродспоживслужби в Запорізькій області разом із представниками Південно-Східного міжрегіонального управління Державної служби з питань праці провели консультативний захід серед суб’єктів господарювання Комунарського району м. Запоріжжя.

Спеціалісти Держпродспоживслужби надали роз’яснення суб’єктам господарювання щодо низки актуальних питань у сфері державного ринкового нагляду. Зокрема було наголошено, що 6 вересня Уряд прийняв рішення щодо поновлення планових перевірок деяких видів нехарчової продукції, яка може бути потенційно небезпечною для споживачів (Постанова КМУ від 06.09.2024 №1052).

Враховуючи набуття чинності змін до постанови Кабінету Міністрів України від 13.03.2022 № 303 «Про припинення заходів державного нагляду (контролю) і державного ринкового нагляду в умовах воєнного стану», на тепер Держпродспоживслужба, як орган ринкового нагляду може здійснювати планові заходи державного ринкового нагляду, щодо наступних видів продукції: дитячі іграшки; електричне та електронне обладнання; обігрівачі приміщень та комбіновані обігрівачі.

Також спеціалісти Головного управління Держпродспоживслужби нагадали суб’єктам господарювання, що з березня цього року відновлено проведення позапланових перевірок нехарчової продукції. Це означає, що Держпродспоживслужба може здійснювати перевірку характеристик продукції у розповсюджувачів та виробників такої продукції на підставі звернень, які містять інформацію про розповсюдження продукції, що має недоліки або загрожує життю та здоров’ю людини.

Для отримання консультацій можна звертатися до Консультаційного центру управління захисту прав споживачів та контролю за регульованими цінами Головного управління Держпродспоживслужби в Запорізькій області за адресою: м. Запоріжжя, пр. Маяковського, 20-А, каб.703 або за телефоном: (+38061) 239-73-27.

Сообщение У Запоріжжі поновили планові перевірки у сфері державного ринкового нагляду появились сначала на Газета МИГ.

Share this post

нет
scroll to top