«Укрпошта» передала більше 20 тисяч повісток для мобілізації: подробиці

10 жовтня стало відомо, що «Укрпошта» передала на доставку більше 20 тисяч повісток військовозобов’язаним по всій Україні. Ця інформація надійшла від генерального директора компанії Ігоря Смілянського в ефірі «Українського радіо».

Оновлення системи доставлення повісток

Як повідомив Ігор Смілянський, доставлення повісток через «Укрпошту» нічим не відрізняється від інших важливих документів, таких як судові повістки чи штрафи за порушення правил дорожнього руху, що також надсилаються поштою. Генеральний директор закликав громадян із розумінням ставитися до процесу, адже це важлива частина мобілізаційної роботи.

Важливість точності адреси

Смілянський наголосив, що якість доставлення повістки безпосередньо залежить від точності інформації в системах «Резерв+» або «Оберіг». У випадках, коли адреса некоректна або застаріла, виникають труднощі. Проте навіть у таких складних умовах, як окуповані території, наприклад у Мелітополі, повістки продовжують надсилати.

«Ми забезпечуємо чіткий контроль за кожною повісткою, вони всі мають номер, і кожен документ захищений, щоб зберегти особисті дані військовозобов’язаних. Уся система відстежується щодня», — запевнив Ігор Смілянський.

Нові правила призову

Після ухвалення нового закону про мобілізацію, уряд оновив правила призову на військову службу. Тепер повістки можуть надходити не тільки додому, але й на робоче місце чи навчання, а також через поштові відділення.

У разі, якщо військовозобов’язаний не оновив свої дані в реєстраційних системах, на нього можуть накласти адміністративний штраф. Сума штрафу коливається від 17 до 25,5 тисяч гривень, а її розмір визначатимуть працівники територіальних центрів комплектування.

Масове друкування повісток

У вересні 2024 року Кабінет Міністрів України виділив 71 мільйон 820 тисяч гривень на централізований друк 900 тисяч повісток, які планується розіслати до кінця року. Доставленням цих повісток також займатиметься «Укрпошта».

Підписуйтесь на Акцент в

Share this post

нет
scroll to top