Важные новости

Віктор Андрієнко розповів у Запоріжжі, чим займається зараз і чи планує відновити «Шоу довгоносиків»

Віктор Андрієнко розповів у Запоріжжі, чим займається зараз і чи планує відновити "Шоу довгоносиків"

Віктор Андрієнко вважає, що у кожного часу свої «Довгоносики»

Чим зараз займається зірка «Шоу довгоносиків» та інших комедійних шоу, актор, сценарист, режисер Віктор Андрієнко? Про це він розповів на зустрічі з глядачами, під час Запорізького міжнародного кінофестивалю ЗIFF. Зустріч, де була присутня й журналістка  zprz.city, проходила в одному з просторів-укриттів.

Читайте також: Проходив практику у кафе і працював у «Магара» — Віктор Андрієнко розповів про життя у Запоріжжі

В останні роки Віктор Андрієнко займається проєктами для дітей — під час зустрічі у мене склалось враження, що наразі це найбільше його захоплює. У 2017 році разом зі співавторкою Оленою Шульгою Віктор Андрієнко отримав Гранпрі Всеукраїнського літературного конкурсу «Коронація слова» в номінації «Найкращий кіносценарій для дітей та юнацтва» за кіноказку «Легенди Чарівнолісся». Вони написали ще одну дитячу книжку-комікс, «Шалені пригоди папуги Флінта».

Віктор Андрієнко не тільки пише книжки для дітей, а й знімає і хоче знімати для них кіно. Першим дитячим фільмом, який він поставив, став «Іван Сила».

«Презентував фільм «Іван Сила» у різних містах і я зрозумів, що в нашій країні дітям приділяється мало уваги щодо кіно й анімації. І почав працювати для дітей, тому, що діти — це майбутнє».

У 2019 році почали знімати «Легенди Чарівнолісся» й у цьому ж році вийшов тизер фільму». Але зйомки призупинили (як повідомляється у Вікіпедії — через коронавірус) й досі все завмерло.

«Зараз, мабуть, прийдемо до іншого формату. Я про це навіть не буду розказувати, щоб не видавати якісь цікаві таємниці», — сказав Віктор Андрієнко.

А книгу «Легенди Чарівнолісся» випустили навіть шрифтом Брайля з об’ємними малюнками. Віктор Андрієнко згадує, що мав роздавати її дітям в інтернаті у Харкові 24 лютого 2022 року. Звісно, зустріч не відбулась.

Працює над  створенням багатоголосної аудіокниги або аудіовистави «Легенди Чарівнолісся». Проєкт підтримав Український культурний фонд і до 15 жовтня Віктору Андрієнку потрібно здати книгу.

Глядачі цікавились, чи не планує Віктор Андрієнко відновити «Шоу довгоносиків»?

«Послухайте, що кажуть довгоносики, не «Шерлока Холмса», а «Наради», й уявіть, якщо вони це зараз будуть говорити — мене закриють за 5 хвилин.

У кожного часу — свої «Довгоносики». Пам’ятаєте проєкт «Великі перегони»? Автор — перед вами. Все, що ви там бачили — це все Андрієнко. Голови тільки міняли, а «тушка» була та ж сама. Тому у Вітренко, вибачаюсь, руки були такі ж волохаті, як у мене.

Тобто, я все це пройшов і зрозумів, що треба щось робити для людей, а краще — для дітей. Зараз на часі аудіоказка, проєкти для дітей», — вважає Віктор Андрієнко.

Читайте також: Актриса Ольга Кіяшко розповіла про зйомки у «Жіночому лікарі», життя у запорізькому гуртожитку та стосунки з кіборгом Вячеславом Зайцевим

Найновіший проєкт Віктора Андрієнка — фільм «Квіти на дорозі» про дітей війни, про їх рятування, заснований на реальній історії. Каже, його попросили написати сценарій про війну без війни.

Звісно, актор й знімається. Ми писали, що 7 жовтня розпочався показ другого сезону «Зв’язку», де знявся Віктор Андрієнко — він розповів про серіал.

Фото автора

Джерело

Share this post

нет
scroll to top