Важные новости

Хотів вбити військових та втекти до росії — у Запоріжжі викрили ворожого агента

Хотів вбити військових та втекти до росії - у Запоріжжі викрили ворожого агента

Чоловік працював на ворога, заперечував існування України як держави та закликав до її знищення

Контррозвідка СБУ затримала під час контрдиверсійних заходів у Запоріжжі затримала агента ворожих спецслужб. Ним виявився місцевий мешканець, активний прихильник «руського миру», повідомили у пресслужбі СБУ.

Читайте також: Незаконно оформлювали чоловікам інвалідність — СБУ викрила в одній із запорізьких лікарень схему «послуг» для ухилянтів

СБУ встановили, що чоловік на початку вторгнення активно підтримував збройну агресію росії та публікував у соцмережах антиукраїнські заклики. На платформі YouTube він поширював антиукраїнські матеріали з підтримкою збройної агресії рф та героїзував її учасників. А у ворожих телеграм-каналах, які контролюються представниками спецслужб рф, чоловік повідомляв про місця ураження об’єктів на території Запоріжжя.

На початку 2024 року чоловік почав обдумувати план втечі до росії та вийшов на зв’язок зі своїм дядьком, який є офіцером вмс рф. Той порадив йому мобілізуватися до ЗСУ та шпигувати на користь росії, а після — здатися в полон та перейти на російську сторону.

Для правдивості своїх російських поглядів під час здачі в полон, він мав ліквідувати декількох військовослужбовців ЗСУ, «а краще командирів», та зафіксувати це на фото чи відео для «звітності». Але задум зрадника викрили українські спецслужби.

Зловмисника затримали та задокументували його злочини. Під час обшуків за місцем проживання виявили телефон та комп’ютерну техніку, з яких він листувався з дядьком.

Чоловіку повідомили про підозру за ч. 2, ч. 3 ст. 436-2 (виправдовування, визнання правомірною, заперечення збройної агресії рф проти України, глорифікація її учасників) Кримінального кодексу України. Розслідування триває.

Викриття проводили співробітники СБУ в Запорізькій області за процесуального керівництва обласної прокуратури.

Раніше ми розповідали, що у Запоріжжі викрили групу чоловіків, які продавали зброю, боєприпаси та наркотики.

Джерело

Share this post

нет
scroll to top