«Змінюється політичний ландшафт»: про що говорили на найбільшому з’їзді опозиції в Києві

Вчора в Києві відбувся з’їзд партії «Європейська Солідарність», в якому взяли участь делегації зі всієї країни. Запоріжжя представили депутати «Європейської Солідарності» Олег Чернов, Сергій Лишенко (Запорізька обласна рада), Євген Мусійченко (Запорізька міська рада) та Андрій Радченко (Мелітопольська міська рада).

Найголовніші теми, які обговорили – оборона країни, підтримка Збройних Сил, консолідація сил на фронті та тилу.

Партія «Європейська Солідарність» є найбільш чисельною за кількістю військових – серед партійців понад 2,5 тисячі людей є військовослужбовцями, тож план дій в боротьбі з ворогом на фронті і в місцевих радах розробляли в тому числі і безпосередні учасники російсько-української війни.

Європейська Солідарність

В ході роботи нардепам надійшло чимало пропозицій, які стануть основою майбутніх законопроєктів.

Учасники вкотре наголосили: від вступу в НАТО безпосередньо залежить перемога України.

«У нас усіх — спільна головна мета. Виграти війну, а потім виграти мир. Для цього з’їхалися члени нашої команди з усієї країни, привезли свій досвід та рішення з різних громад. Задача — сформувати справжню цілісну стратегію порятунку та відновлення України. І ми її маємо. Пріоритет №1 незмінний — армія, оборона та Перемога у війні. А ще: волонтерство, допомога ветеранам, інформаційна безпека та боротьба проти фейків, порятунок економіки, підтримка людей, захист демократії, підтримка освіти», – зазначив п’ятий президент, лідер партії «Європейська Солідарність» Петро Порошенко.

«Ми всі разом напрацювали спільні рішення, щоб якнайшвидше впоратися з викликами. Ми знаємо, що робити», – наголосив він.

Європейська Солідарність

Депутат Запорізької обласної ради Олег Чернов з 2022 по 2024 рік пройшов найгарячіші точки фронту. Після звільнення з армії своїм найголовнішим пріоритетом в роботі називає допомогу військовим та їх родинам.

На з’їзді він розповів про досвід Запоріжжя в цій сфері.

«Оборона та підтримка військових – найголовніше питання доти, поки Україна не здобуде перемогу. Багато наших партійців боронили державу, або наразі служать. Ми постійно підтримуємо військових – передаємо автівки, дрони, оснащення, наші волонтери постійно їздять на фронт, щоб передати необхідні речі захисникам. Допомагаємо родинам військовослужбовців. Робота триває щодня, проте багато питань ще треба вирішити. Це – нагальні питання нашого сьогодення і не можна опускати руки чи говорити, що «всі втомилися від війни». Роботу необхідно посилювати и разом працювати заради Перемоги», – наголосив Олег Чернов.

Європейська Солідарність

Юрист, депутат Запорізької обласної ради Сергій Лишенко зазначає: і в військовий час політичні процеси в країні тривають і змінюються.

«Протягом тривалого часу не проводилися партійні з’їзди і тому накопилася ціла низка організаційних питань. В тому числі наприклад відкликання депутатів за народною ініціативою. Крім того, змінюється політичний ландшафт країни. Обговорення таких змін, завдань партії та пріоритетів в роботі під час військового стану є актуальним та необхідним. Обговорили процеси, необхідні для допомоги армії», – зазначив Сергій Лишенко.

Робота, яка була розпочата на з’їзді, тепер триватиме на місцях. Депутати «Європейської Солідарності» вже готують низку проєктів, які допоможуть впоратись з викликами сучасності а головне – наблизити перемогу України в цій війні.

 

У мирні та воєнні часи залишаємося разом, бо лише так ми є сильнішими. Долучайтеся до телеграм каналу Форпост медіа.
Усі ми тут — https://t.me/forpost_zp

Share this post

нет
scroll to top