Головний тренер «Металурга» Ілля Близнюк: «Треба виправляти цю ситуацію»

Ілля Близнюк розповів про перші враження від роботи з командою.

– Ілля Владиславович, другий тиждень ви працюєте на чолі “Металурга”. Як оцінюєте стан команди?

– Нам треба багато працювати над усіма компонентами, що є в футболі, поліпшувати ігрову і тактичну дисципліну. Ряд невдалих матчів, які були в команди, негативно вплинули на психологічний стан гравців. Треба виправляти цю ситуацію. Те, що ми зіграли внічию на виїзді з “Вікторією”, хоча повинні були перемагати – вже позитивно вплинуло на команду. Одразу змінилася атмосфера. Це відчувається в тренувальному процесі, в роздягальні, у комунікації між гравцями.

– Якщо говорити про матч із “Вікторією”, на вашу думку, що вдалося команді в цій грі, а що – ні?

– Не вдалося забити. Ми мали хороші шанси, але для того, щоб перемагати, треба голи. За кількістю ударів по воротах суперника – це був один із кращих матчів команди за останній час. Ми над цим працюємо в тренувальному процесі. Потрібно більш якісно завершувати гольові моменти.

– Як проходили перші тренування під вашим керівництвом? Чи вдалося впровадити щось нове за цей короткий період?

– Звісно, кожного дня ми щось впроваджуємо, спілкуємося з хлопцями, з тренерським штабом, персоналом клубу. Немає такого, що відпрацювали і розійшлися по своїх домівках. Увесь час ми на зв’язку: спілкуємось, аналізуємо, цікавимось всім, що може турбувати гравців. Зараз матчі йдуть дуже щільно, тому кожен день треба використовувати максимально ефективно.

– Які основні задачі ви ставите перед командою на найближчі матчі?

– Перемагати в кожній грі. Тільки так. Інша справа – як це вдаватиметься. Якщо футболісти будуть прагнути перемагати в кожному матчі, то вони зростатимуть в професійному плані.

– Ви вже встигли скласти враження про індивідуальні можливості гравців?

– Більшість футболістів я знав. Сподобалося те, що деякі гравці, особливо вікові, почали працювати з більшим ентузіазмом. У кожного є свої сильні сторони, головне, правильно їх використати. Я задоволений, що хлопці перейнялися нашими ідеями.

– Що можете сказати про фізичну і психологічну готовність гравців? Можливо, це відіграло значну роль у результатах команди цього сезону.

– Це комплексне питання, не тільки ці два аспекти. У футболі значення має все – особистий побут, взаємовідносини всередині колективу. Якщо говорити про фізичну готовність, то зараз ми стараємося максимально комплексно підводити хлопців до гри. Часу, щоб робити великі навантаження, вже немає. Фундамент треба було закладати у передсезонній підготовці. Щодо психології, її змінити може тільки позитивний результат. Коли команда перемагає, настрій в усіх змінюється. Навіть після нічиєї з “Вікторією” вже сталися позитивні зміни.

– Що б хотіли побажати вболівальникам “Металурга”?

– У першу чергу – мирного неба. Хочеться, щоб “Металург” відродився, вболівальники нарешті змогли приходити на стадіон та підтримувати запорізьку команду безпосередньо з трибун.

Джерело: Пресслужба МФК «Металург».

Сообщение Головний тренер «Металурга» Ілля Близнюк: «Треба виправляти цю ситуацію» появились сначала на Газета МИГ.

Share this post

нет
scroll to top