У Запоріжжі помітили рідкісного птаха з тропічним забарвленням (фото, відео)

У Запоріжжі помітили рідкісного птаха з тропічним забарвленням (фото, відео)

Запорізькому фотографу пощастило зустріти рибалочку

Відомий запорізький фотограф Юрій Батаєв сфотографував на острові Хортиця цікавого птаха — рибалочку блакитного. Світлинами та відео він поділився на своїй сторінці у фейсбуці.

Читайте також: Усмішка в небі — у Запоріжжі спостерігали незвичайне природне явище (фото)

Рибалочка блакитний — дрібний птах, трохи більший від горобця. Населяє узбережжя водойм, гніздиться в норах схилами круч та в дуплах дерев. Живиться дрібною рибою й комахами. Цей птах цікавий своїм яскравим, «тропічним» забарвленням.

Рибалочка обирає для життя лише ті місця, де над водою низько нависають гілки дерев, забезпечуючи зручний спостережний пункт. Крім того, поблизу неодмінно має бути стрімкий берег річки або струмка, що пасував би для спорудження гнізда.

Рибалочка перебуває під захистом Бернської конвенції та Директиви Європейського союзу про захист диких птахів і вважається одним з найкрасивіших птахів у світі.

Рибалочка має яскраве оперення, зверху блискуче, блакитно-зелене, з дрібними світлими цяточками на голові та крилах, знизу іржасто-руде. Смужка через око до потилиці і шийку світлі. Голова велика, дзьоб довгий і прямий, крила і хвіст короткі. Самець і самка однакові за забарвленням, але самці трохи більші за розміром і яскравіші.

«Дуже довго шукав зустрічі», — підписав відео Юрій Батаєв.

Раніше ми писали, що у Запоріжжі також можна побачити найяскравіших пташок Європи — бджолоїдок.

Джерело

Share this post

нет
scroll to top