Нобелівська лауреатка Хан Канг відмовилася від пресконференції через війни у світі

Лауреатка Нобелівської премії з літератури південнокорейська письменниця Хан Канг відмовилася від святкувань та пресконференції через війни у світі.

Про це повідомляє Yonhap.

За словами її батька, Хан вирішила не проводити пресконференцію з приводу її нагородження Нобелівською премією з поваги до тих, хто страждає від триваючих глобальних конфліктів, у тому числі між Росією та Україною, а також Ізраїлем і бойовиками ХАМАС.

Хан також не даватиме жодних інтерв’ю ЗМІ, а натомість поділиться своїми думками у промові у столиці Швеції Стокгольмі під час вручення премії 20 грудня.

https://24tv.ua/resources/photos/news/202410/2661428.jpg?v=1728736710000&w=768&h=432&fit=cover&output=webp&q=70

Лауреатка Нобелівської премії з літератури відмовилася від конференції / фото Naver

Водночас вона опублікувала заяву у відповідь на оголошення її лауреаткою Нобелівської премії.

«Я була здивована, коли вперше отримала новину про свою нагороду. Після того, як я поклала слухавку, я почала повільно усвідомлювати реальність і емоції. Я також була приголомшена теплими вітаннями, які накрили мене як велика хвиля. Хочу висловити глибоку подяку, – сказала Хан Канг. – Вона сказала: «Будь ласка, не святкуй, будучи свідком цих трагічних подій. Шведська академія дала мені цю нагороду не для того, щоб ми насолоджувалися, а для того, щоб зберігати ясний розум», – розповів батько письменниці.

https://img6.yna.co.kr/photo/yna/YH/2024/10/11/PYH2024101120590032000_P4.jpg

Вітальні квіти, надіслані фанатами, ставлять перед будинком південнокорейського письменника Хан Канга, який отримав Нобелівську премію з літератури 2024 року, у Сеулі 11 жовтня 2024 року. (Yonhap)

Як повідомляв Укрінформ, лауреаткою Нобелівської премії з літератури 2024 року стала південнокорейська письменниця Хан Канг «за інтенсивну поетичну прозу, яка вступає в протистояння з історичними травмами і викриває крихкість людського життя».

Хан стала першим південнокорейським переможцем премії.

https://www.ukrinform.ua/rubric-culture/3915606-nobelivska-laureatka-han-kang-vidmovilasa-vid-preskonferencii-cerez-vijni-u-sviti.html

Сообщение Нобелівська лауреатка Хан Канг відмовилася від пресконференції через війни у світі появились сначала на Газета МИГ.

Share this post

нет
scroll to top