У Росії розбився літак Ан-3, є жертва

Російський легкий багатоцільовий літак Ан-3 АК «Борус» сьогодні, 13 жовтня, розбився в Якутії в Олекмінському районі. Внаслідок події один з пасажирів загинув.
Про це повідомляє РБК-Україна з посиланням на Telegram управління Міністерства з надзвичайних справ республіки Саха (Якутія).

В повідомленні російського міністерства вказується, що «аварійну посадку» повітряне судно здійснило за 1,5 кілометра від міста Олекмінськ.
«На борту літака знаходилося 5 осіб, з них 3 (члени) екіпажі, 2 пасажири», — йдеться в заяві місцевих надзвичайників.
За даними російських ЗМІ та Telegram-каналів, літак виконував рейс Олекмінськ — Залізногірськ.
Попередньо причиною катастрофи називають відмову двигуна, після чого пілот начебто вирішив здійснити екстрену посадку в аеропорту вильоту, та не зміг долетіти, й Ан-3 АК впав біля Олекмінська.
Додамо, в російській пресі пишуть, що пасажирами літака могли бути підрядники золотодобувної компанії.

Місце падіння літака Ан-3 АК «Борус» у Якутії 13 жовтня (фото: t.me/mchsYakutia)

Раніше повідомлялося, що близько місяці тому у РФ в Амурській області розбився вертоліт Rсobinson R66. На його борту перебував власник золотодобувної компанії ТОВ «Хергу».
Нагадаємо також, 10 жовтня стало відомо, що у Росії розбився навчально-бойовий літак Як-130. Борт начебто впав під час тренувального польоту, а сталося це на кордону між Калмикією та Волгоградською областю. Пілот літака катапультувався та вижив.
Термінові та важливі повідомлення про війну Росії проти України читайте на каналі РБК-Україна в Telegram.

Share this post

нет
scroll to top