У Польщі відкриють базу протиракетної оборони — Сікорський

Міністр закордонних справ Польщі Радослав Сікорський повідомив про майбутнє відкриття бази протиракетної оборони неподалік від міста Пуцьк.

У польському селі Редзіково найближчим часом розпочне роботу база протиракетного захисту, яка матиме здатність збивати російські ракети, спрямовані на Польщу.

Про це йдеться у ефірі Radio Rebeliant.

https://weukraine.tv/img/article/1139/74_main-v1728791812.png

«Найближчими тижнями ми відкриємо базу протиракетного щита в Редзіково у Поморському воєводстві. Це база, про яку ми домовилися зі Сполученими Штатами», – розповів Сікорський.

Зазначається, що ця база, яка є результатом співпраці Польщі та США, була введена в експлуатацію НАТО в липні 2024 року і стане важливим елементом великого протиракетного щита НАТО.

Мета бази полягає у виявленні, відстеженні та перехопленні балістичних ракет, що можуть загрожувати як Польщі, так і іншим країнам-членам Альянсу.

«Я вів переговори, щоб ракети ППО могли збивати також російські ракети, які летять на Польщу, а не лише іранські, які спрямовані на США», – зазначив Сікорський.

За словами Сікорського, відкриття бази планується найближчими тижнями. Він також зазначив, що ведуться переговори щодо розширення можливостей системи для перехоплення російських ракет, спрямованих на Польщу.

База в Редзіково є частиною Європейського поетапного адаптивного підходу (EPAA) та інтегрованої системи протиповітряної та протиракетної оборони НАТО. Її оперативну готовність було оголошено на липневому саміті НАТО у 2024 році.

Розташування бази має стратегічне значення, хоча вона знаходиться на відстані понад 900 км від українського кордону, Поморське воєводство, де розташоване Редзіково, межує з Калінінградською областю росії.

Очікується, що база матиме приблизно 200 військовослужбовців і буде оснащена сучасними системами для виявлення, відстеження та перехоплення балістичних ракет.

НАТО підкреслює оборонний характер цього об’єкта.

Джерела:

https://www.slovoidilo.ua/2024/10/13/novyna/bezpeka/polshhi-zapracyuye-nova-baza-protyraketnoyi-oborony

weukraine.tv/novyny/u-polshchi-vidkrijut-bazu-z-protiraketnoji-oboroni-sikorskij/

Сообщение У Польщі відкриють базу протиракетної оборони — Сікорський появились сначала на Газета МИГ.

Share this post

нет
scroll to top