Важные новости
«Запорожгаз» — плевать на всех и армейские методы.Школярів тимчасово окупованого Мелітополя агітують вступати до військових закладів РФУ понеділок Україні прогнозують від 1° морозу до 19° теплаСпівробітника Запорізької АЕС Сергія Коржа окупанти засудили на 13 роківРятувальники ДСНС надали допомогу в прифронтовому населеному пункті Пологівського районуСкільки коштує оренда будинку в Дніпровському районі Запоріжжя: огляд цінМешканець Запоріжжя намагався потрапити до Угорщини за допомогою килимка-всюдиходаРосійські загарбники засудили працівника Запорізької АЕС до 13 років ув’язнення…Німецькі солдати їздили на змагання з російськими вояками. Бундесвер почав…Джаред Лето назвав війну в Україні «цими проблемами» і помріяв…Українські військові показали, як знищують логістику окупантів на Харківському напрямку

У “Запорізькій політехніці” школярі вправляються у мехатроніці

НУ “Запорізька політехніка” запроваджує навчання для школярів з мехатроніки. Про це повідомляється на сторінці вишу у соцмережах.

Мехатроніка — сучасна, порівняно молода наука, яка знаходиться на перетині механіки, електроніки, автоматики та інформаційних технологій. Привабливість занять для молоді у”Запорізькій політехніці” полягає в тому, що, відвідавши один гурток, можна здобути цілий комплекс навичок: програмування, робота з електронними елементами, складання електричних схем, розробка проєктів розумних речей, робота в команді, лідерські якості та мистецтво презентацій.

Учасниками гуртка стали школярі Запорізького академічного ліцею №23, Запорізького технічного ліцею, Енергодарського багатопрофільного ліцею, Гімназій №1, №6, №7, №65, №86, №93, Дніпрорудненської спеціалізованої школи «Талант».

Завдяки підтримці британської некорпоративної організації «Casus Pax» та її директорки Холлі Танн, які подарували плати «Micro:bit», кожен учень може створити власний проєкт.

На перших дистанційних заняттях учні познайомилися з платою «Micro:bit» та середовищем її програмування «MakeCode» і дізналися, чому цю плату називають справжнім мікрокомп’ютером. Плата «Micro:bit» є мега популярною у Британії та швидко набирає популярності в Україні ☝

10 жовтня на офлайн-занятті діти:

  • створили програми для керування настроєм «Micro:bit»,
  • передбачали майбутнє та знаходили відповіді на питання з магічною кулею,
  • розробили першу власну міні гру, яка розвиває розумові здібності та спритність учасників, «Спіймай крапку».

Перемога ДЮНУ у конкурсі мінігрантів для освіти від ГО «Молодь онлайн» створили умови для розвитку парку робокарів micro:Maqueen Plus V2 для Micro:bit та спеціалізованих конструкторів Micro:Bit з 37 модулями датчиків, з яких можна зібрати велику кількість корисних пристроїв від світлофора до системи Розумний будинок, що будуть вивчатися учнями в межах програми гуртка.

Джерело: НУ “Запорізька політехніка”

Сообщение У “Запорізькій політехніці” школярі вправляються у мехатроніці появились сначала на Газета МИГ.

Share this post

нет
scroll to top