Центр туризму запрошує запоріжців долучитися до флешмобу “Моя рідна солов’їна мова”

Запорізький центр туризму запрошує усіх охочих взяти участь у флешмобі «Моя рідна солов’їна мова» і поділитися своєю мовою з усім світом.

27 жовтня українці по всьому світу святкуватимуть День української писемності та мови. Цього дня ми вшановуємо пам’ять Преподобного Нестора Літописця – письменника, першого історика Київської Русі, мислителя, ученого та ченця Києво-Печерського монастиря, з яким асоціюється початок писемної української мови.

Протягом своєї історії українська мова витримала понад 500 циркулярів, указів та інших актів, що намагалися її заборонити, але вона вистояла. Сьогодні, отримавши безпрецедентну підтримку за всі роки новітньої незалежності, вона здійснює свій важливий контрнаступ. Кожен, хто спілкується українською, наближає нашу Перемогу!

Мова завжди була, є і буде символом свободи для українців. Рідна мова виступає не лише як засіб спілкування, а й як ланка, що об’єднує нас. Важливо, щоб мова залишалася чистою, адже вона не є статичною, а розвивається разом із народом. Тому, вкрай необхідно користуватися лише перевіреною інформацією з лінгвістичного середовища.

Важливо відчувати свою приналежність до нації, черпати силу та натхнення для нових досягнень. Вшановуючи нашу мову, ми не лише захищаємо свої інтереси, а й інтереси нашої держави. Тож “Запорізький обласний центр туризму” запрошує взяти участь у флешмобі «Моя рідна солов’їна мова».

Як долучитися?

“Створіть хмару слів: за допомогою додатків чи письмово. Хмарою слів опишіть, яка на вашу думку рідна мова.

Зробіть фото або відео, де ви описуєте прикметником українську мову.

Публікуйте своє фото або відео в Instagram чи Facebook з хештегами #Моя_рідна_мова, #День_української_мови , #День_української _писемності, #Центр_туризму.

Не забудьте відмітити @zpcentrturizmu, щоб ми могли побачити ваші роботи і поділитися ними.

Публікувати пости в соціальних мережах до 26.10.2024″, – йдеться у повідомленні Центру туризму.

Сообщение Центр туризму запрошує запоріжців долучитися до флешмобу “Моя рідна солов’їна мова” появились сначала на Газета МИГ.

Share this post

нет
scroll to top