Українські держслужбовці навчалися економічній дипломатії у Франції

У вересні та жовтні 2024 року держслужбовці з України взяли участь у навчальних зустрічах з підготовки до переговорного процесу про вступ до ЄС та обміну досвідом щодо міжвідомчих координаційних процесів.

Так, у період з 24 по 27 вересня у Парижі відбувся навчальний тренінг «Ведення переговорів у Європейському Союзі та з Європейським Союзом: економічна дипломатія», організований за сприяння Посольства Франції. Учасники розглянули такі питання:

  • динаміка політичних та технічних переговорів в рамках ЄС;
  • переговори щодо укладення угод про вільну торгівлю та відносини з економічними партнерами ЄС;
  • екологічний перехід та його вплив на економічних операторів на різних рівнях;
  • м’які навички: складні переговори та навички переконання; політика розширення ЄС, методологія, поточний стан справ та перспективи на майбутнє;
  • ведення переговорів у Європейському Союзі та з Європейським Союзом.

Окрім того, 30 вересня у Парижі розпочався навчальний візит з обміну досвідом, організований за підтримки Французької агенції з міжнародного технічного співробітництва «Expertise France» у співпраці з Посольством Французької Республіки в України.

У межах візиту, учасники ознайомились із французькою системою, що регулює питання євроінтеграції, покращили розуміння актуальних тенденцій ЄС, обмінялись досвідом щодо міжвідомчих координаційних процесів, а також налагодили співпрацю з французькими колегами.

Джерело: Кабінет міністрів України

Сообщение Українські держслужбовці навчалися економічній дипломатії у Франції появились сначала на Газета МИГ.

Share this post

нет
scroll to top