Окупанти засудили працівника ЗАЕС до 13 років ув’язнення – подробиці

Окупанти засудили працівника ЗАЕС до 13 років ув'язнення – подробиці

Окупанти продовжують знущатися над мешканцями регіону

Мешканця тимчасово окупованої частини Запорізької області Сергія Коржа засудили до 13 років позбавлення волі за «шпигунство». Він буде відбувати термін у виправній колонії суворого режиму. Про це повідомили у генеральній прокуратурі російських окупантів.

Читайте також: Промивала дітям мізки — вчителька сільської школи із Запорізької області пішла на змову з ворогом

Окупанти стверджують, що з червня по серпень 2022 року Сергій Корж нібито «збирав та передавав співробітнику української розвідки відомості про місця знаходження техніки та особового складу підрозділів нацгвардії рф у Запорізькій області».

Надіслані дані нібито «могли бути використані для завдання вогневих ударів по місцях дислокації російських військових».

Вирок виніс незаконно створений так званий «Запорізький обласний суд». За даними українських ЗМІ, раніше Сергій Корж працював на Запорізькій АЕС.

Раніше ми писали, що в Енергодарі ліквідували колаборанта Андрія Короткого, який був «начальником фізичної охорони» ЗАЕС. Він підірвався у власній машині на ходу, що зафільмували джерела ГУР.

Короткий Андрій Юрійович — так званий «начальник фізичної охорони» окупованої Запорізької АЕС. Після окупації чоловік добровільно пішов на співпрацю з ворогом, видав росіянам списки працівників станції з їхніми персональними даними, додатково вказав на громадян з проукраїнською позицією.

Джерело

Share this post

нет
scroll to top