SpaceX впіймав ракету-носій Starship Booster: Маск на крок ближче до подорожей на Місяць та Марс

Найбільша і найпотужніша ракета з коли-небудь створених SpaceX Starship злетіла 13 жовтня о 8.25 ранку за нью-йоркським часом. Після того, як корабель Starship вилетів у космос, ракета-носій Super Heavy повернулася на свій стартовий майданчик на Землі, та  сповільнивлася під час посадки. Дві «руки», що стирчали зі стартової вежі Starship, «зловили» ракету-носій, коли вона опустилася на землю, а на диспетчерському пункті пролунали вітання та оплески.

Ракета є центральною в планах Маска доставляти людей на Місяць та Марс.

«Я все ще не вірю, – сказала під час прямої трансляції Джессі Андерсон, інженер SpaceX. – Я намагаюся вловити свої сльози так само, як палички впіймали бустер».

Відновлення прискорювача Starship після запуску є важливою віхою для SpaceX, оскільки вона готує ракету до комерційних операцій. Маск давно рекламував, що автомобіль буде повністю багаторазовим. Цей план є центральною частиною амбіцій головного виконавчого директора SpaceX Ілона Маска у бажання відправити людей на Місяць і Марс. Але його чекає довгий шлях експериментів, перш ніж він запустить в космос екіпаж і вантаж.

На фото: Космічний корабель Starship, праворуч, і надважкий прискорювач, ліворуч, на стартовому майданчику на базі Starbase у Бока-Чіка, штат Техас, у 2023 році. Фотограф: Тімоті А. Кларі/AFP/Getty Images

Сообщение SpaceX впіймав ракету-носій Starship Booster: Маск на крок ближче до подорожей на Місяць та Марс появились сначала на Газета МИГ.

Share this post

нет
scroll to top