Готовність сто відсотків – у Запоріжжі завершили роботи до нового опалювального сезону

Готовність сто відсотків – у Запоріжжі завершили роботи до нового опалювального сезону

У Запоріжжі завершили підготовку до опалювального сезону

Запоріжжя готове до опалювального сезону на сто відсотків. Про це в ефірі телемарафону повідомив очільник Запорізької області Іван Федоров.

Читайте також: Відбудова багатоповерхівки, безкоштовна евакуація та простір для перепочинку — важливі події тижня у Запоріжжі та області

Очільник ЗОВА наголосив, що запоріжці входять у надскладну зиму, тому стандартні підходи наразі не працюють, адже окупанти в будь-який момент можуть знищити не лише всю генерацію, а й засоби передачі електроенергії.

«Запорізька область виконала процес підготовки на 100 відсотків. Але сьогодні ми розуміємо, що входимо в надскладну зиму, тому стандартні підходи наразі не діють. Наразі будується нова децентралізована систему електропостачання», — заявив очільник області.

За словами Івана Федорова, донори, зокрема ЮНІСЕФ та японська організація JICA, забезпечили когенераційні установки для підіймання та очищення води з Дніпра.

Також уряд Німеччини передав три генератори потужністю 900 кВт, які забезпечать резервне постачання тепла для 38 тисяч мешканців. Крім того, було підписано угоду з ЮНІСЕФ щодо когенераційної установки для перинатального центру.

Щодо альтернативних джерел тепла, вже підключено 15 модульних котелень на твердому паливі для закладів охорони здоров’я, а також до опалювального сезону готують ще 8 котелень завдяки допомозі USAID.

Крім того, ОСББ допомагають генераторами дахових котелень.

«На жаль, всі міжнародні тендерні процедури тривають досить довго, аби не гаяти час ми наразі проводимо всі підготовчі роботи для підключення поки дочекаємося доставки установок», — підкреслив голова області.

Зазначається, що запуск опалювального сезону відбудеться тоді, коли середньодобова температура повітря протягом трьох днів поспіль буде нижчою за +8°C.

Раніше ми писали, як триває підготовка до нового опалювального сезону у Запоріжжі . Об’єкти інфраструктури готуються за графіком. Наразі завершили перевірку тепломереж та готуються котельні і теплопункти. Також створюються запаси необхідного палива для забезпечення стабільної роботи котелень.

Також ми розповідали, чи вплине підвищення акцизів на пальне на збільшення цін на бензин та дизель у Запоріжжі.

Джерело

Share this post

нет
scroll to top