Нетаньяху повідомив США про готовність ударити по військових, а не ядерних об’єктах Ірану

Прем’єр-міністр Ізраїлю Біньямін Нетаньяху заявив адміністрації президента США Джо Байдена, що готовий завдати удару по військових, а не нафтових чи ядерних об’єктах Ірану.
Про це повідомляє РБК-Україна з посиланням на The Washington Post.

Джерела видання кажуть, що це найбільш обмежена відповідь на останню атаку Ірану проти Ізраїлю.
Дії у відповідь будуть розраховані таким чином, щоб уникнути їх сприйняття як «політичного втручання у вибори в США», заявив один із співрозмовників видання.
Нетаньяху зайняв «більш помірну позицію» в цій дискусії, ніж раніше, сказав американський чиновник, описуючи телефонну розмову між Нетаньяху і американським лідером Джон Байденом. Очевидне пом’якшення позиції прем’єр-міністра вплинуло на рішення Байдена відправити потужну систему ПРО до Ізраїлю, заявили обидва чиновники.

Нагадаємо, американські військові розгорнули батарею протиповітряної оборони THAAD в Ізраїлі. Цей крок має посилити вбудовану систему ППО Ізраїлю.
12 жовтня повідомлялося, що Ізраїль звузив коло цілей в Ірані для відповіді на ракетну атаку 1 жовтня. До списку цілей попередньо не входять ядерні об’єкти Ірану.
Усі деталі про іранську атаку проти Ізраїлю — у матеріалі РБК-Україна Помста за «Хезболлу». Іран вдарив по Ізраїлю сотнями ракет, ЦАХАЛ готує відповідь: всі деталі
Термінові та важливі повідомлення про війну Росії проти України читайте на каналі РБК-Україна в Telegram.

Share this post

нет
scroll to top