Три тижні обстрілів КАБами Запоріжжя: які райони не постраждали (КАРТА)

Ситуація з обстрілами КАБами Запоріжжя має схожість із Харковом. Частина районів міста поки не підпадають під обстріли російськими авіабомбами.

Ось вже минуло три тижні, як Запоріжжя потерпає від російських авіаударів із застосуванням бомб з УМПК, або так званих КАБів. Акцент вирішив поаналізувати дані з відкритих джерел — які райони міста перебували під обстрілами, а де прильотів КАБів, поки на щастя, не фіксувалося.

Одже, за даними відкритих джерел, наразі можна говорити, що від ударів КАБами постраждади мешканці та житловий фонд наступних районів міста Запоріжжя:

  • Шевченківський;
  • Комунарський;
  • Олександрівський;
  • Вознесенівський.

Не постраждали від ударів авіабомбами:

  • Дніпровський;
  • Хортицький (приліт КАБу фіксувався на о. Хортиця, що входить до Вознесенівського району — ред);
  • Заводський (принаймні житлова частина, офіційних або геолокованих даних щодо промзони, яка становить більшу частину території району немає — ред).

Варто зауважити, це не означає, що Дніпровський, Хортицький та Заводський райони повністю безпечні від ударів КАБами, але вочевидь загроза для них на даний момент є як мінімум меншою.

Втім відомо, що чимало мешканців Запоріжжя намагаються обрати більш безпечні райони для життя, зокрема у Дніпровському районі міста та прилеглих населених пунктах.

Обстріли КАБами Запоріжжя по районах міста

Як раніше вже повідомляв Акцент, в середньому більшу частину міста Запоріжжя від лінії фронту відділяє близько 35-40 км. Зазвичай, пуски КАБів у напрямку Запоріжжя за даними моніторингових каналів відбувються із району Токмаку та Молочанську (75-80 км від міста Запоріжжя — ред). І в нашому попереднбому матеріалі, ще до обстрілів КАБами Запоріжжя, ми вірно спрогнозували, як райони міста можуть постраждати першими. Наразі виглядає так, що більша частина міста Запоріжжя є фактичною граничною межею дальності польотів російських КАБів. Час підльоту КАБів складає 6-7 хвилин — вони швидші за «Шахеди», але повільніші за крилаті ракети.

орієнтовна відстань від Запоріжжя до місця пуску КАБів складає 75-80 км. ФОТО з попереднього матеріалу

Запоріжжя та Харків під КАБами. Ааналогії.

Ааналогічна ситуація і у Харкові (відстань до лінії фронту трохи менша у порівнянні із Запоріжжям — ред). Там під ударами здебільшого північні райони міста (Шевченківський, Київський, Салтівський) та частково центр. До південних та південно-західних районів КАБи поки не прилітають.

від центра Харкова до найближчої ділянки лінії фронту — 33 км
від обстрілів КАБАми у Харкові найбільше потепають Шевченківський, Києівський та Салтівський райони — ті що ближче до лінії фронту

Як раніше інформував Акцент, Запоріжжя опинилось на останньому місці за цінами на житло: де скільки коштують квартири (ІНФОГРАФІКА).

  • Скільки коштує переїзд із Запоріжжя до інших міст України: огляд цін на житло
Підписуйтесь на Акцент в

Share this post

нет
scroll to top