У Запоріжжі може з’явитись меморіальний комплекс «Посадка. Дерево Пам’яті» — містян запрошують на обговорення

 У Запоріжжі може з'явитись меморіальний комплекс "Посадка. Дерево Пам’яті" - містян запрошують на обговорення

Що символізує меморіальний комплекс «Посадка. Дерево Пам’яті», центральну частину якої відкриють в рамках фестивалю GOGOLFEST POKROVA

Меморіальна інсталяція «Дерево Пам’яті», як ми писали, з’явиться у нашому місті в рамках міжнародного фестивалю сучасного мистецтва GOGOLFEST POKROVA, який проходитиме з 18 по 20 жовтня.

Читайте також: «Не певен, що ви це виставите» — у Запоріжжі просто неба показали нові плакати воєнного часу

«Дерево Пам’яті» —  це символ вшанування пам’яті воїнів, які віддали життя за свободу України. Автором інсталяції є режисер, військовий Дмитро Костюминський. Вона уявляє собою 9-метрову металеву конструкцію, яка розкидає свої гілки у вигляді металевих трубок. На кожній гілці закарбовані імена та пам’ять про загиблих воїнів.

Зараз інсталяція «Дерево пам’яті» є частиною ширшого бачення, і у майбутньому може бути розширений до повноцінного комплексу — меморіального комплексу «Посадка». Вже були обговорення родин загиблих захисників та представників влади. Буде публічне обговорення — про це читайте нижче. А також читайте про сенси та концепцію, закладені в цьому проєкті, на слайдах департаменту з питань ветеранської політики Запорізької міської ради.

На сторінці департаменту з питань ветеранської політики міськради також розповіли:

«Зберегти пам’ять. Зробити відбиток історії. Запустити новий виток шани Героїв повномасштабного вторгнення рф проти України.

Все це про меморіальний комплекс «Посадка. Дерево Пам’яті».Українці, які виборювали кожен клаптик рідної землі, заслуговують на те, щоб їх пам’ятали вічно. І той невидимий, але такий сильний зв’язок між тими, хто попрощався з життям і тими, хто продовжує відстоювати Батьківщину, закарбовується в інсталяціях.

Посадка — символ нашої війни.

Посадка — рубіж звитяги стійкості та волі.

Посадка — межа життя до та після.

Посадка — початок відліку та захист.

Посадка — навіть знищена розквітне знову».

Як повідомили на сторінці фестивалю у фейсбуці, 19 жовтня о 14.00 в рамках GOGOLFEST POKROVA відбудеться публічне обговорення інсталяції «Дерево пам’яті» та майбутнього меморіалу.

Охочих взяти участь у розмові про його значення та перспективи розвитку меморіального комплексу, який вшановуватиме загиблих героїв і символізуватиме пам’ять про їхню жертву, запрошують зареєструватись за посиланням. Кількість місць обмежена, тож, якщо маєте бажання там побувати, то поспішіть.

Обговорення відбудеться за участі представників міської влади, команди GOGOLFEST,  запрошених експертів та громадських активістів. Це можливість спільно обговорити бачення майбутнього меморіалу та внести свої пропозиції.

***

Детальніше про програму GOGOLFEST POKROVA можна дізнатись на сайті фестивалюhttps://za.gogolfest.org/program.

Кількість квитків обмежена, можна придбати: https://musin.zp.ua/gogolfest/.

Фестиваль відбувається за підтримки Запорізької обласної військової адміністрації, Запорізької міської ради та компанії Метінвест.

Ми писали, що у головному парку спального району Запоріжжя відкрили патріотичну фотозону.

Джерело

Share this post

нет
scroll to top